Par Latvijas čempionvienības futbolā "Liepāja" ģenerālsponsoru jaunajai sezonai kļuvis auto nebanku kreditēšanas uzņēmums AS "Mogo", pirmdien preses konferencē pavēstīja "Liepājas" vadība.

Pērn "Liepāja" tikai otro reizi vēsturē piedalījās virslīgas čempionātā, bet triumfēja sacensībās un nodrošināja iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

"Šosezon mūsu mērķis ir celt Latvijas futbola līmeni ne tikai pašu mājās, bet arī cienīgi pārstāvēt Latviju Eiropā. Ceram, ka sadarbība ar "Mogo" būs ilgtermiņā," pastāstīja "Liepājas" kluba prezidents Māris Verpakovskis. "Diemžēl situācija ir tāda, ka klubs pats nevar nopelnīt vien ar transfēriem vai Eirokausu naudu, ko turklāt par pagājušo sezonu nedabūjām."

"Budžets daudz neatšķirsies no pagājušā gada - tas būs aptuveni 600 000 eiro liels. Lielāko budžeta daļu sastāda spēlētāju algas. Liepājas pilsēta mums piešķīrusi 128 000 eiro, kas ir mazāk nekā pērn," stāstīja Verpakovskis.

Kā zināms, pagājušajā sezonā "Liepājai" tika liegts piedalīties Eirokausos, jo tā vēl nepastāvēja pietiekami ilgi, tāpēc šovasar komanda debitēs Eiropas līmenī.

"Zemākus mērķus par uzvaru kā čempioniem mums nav jēgas likt. Tomēr noturēt titulu būs daudz grūtāk, nekā bija to izcīnīt. Jebkurš pretinieks būs divtik motivēts atņemt punktus čempioniem," secināja prezidents. "Konkurence šosezon būs diezgan liela, jo pretinieki ir nopietni sagatavojušies un papildinājušies. Šosezon vēlamies izcīnīt Latvijas kausu, kas mums vēl nav izdevies. Tāpat gribētu pārvarēt arī UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu, un mērķis ir skaidrs - cienīgi pārstāvēt Latviju Eiropā."

Starpsezonā liepājnieki papildinājuši sastāvu ar uzbrucēju Edgaru Gauraču, pussargu Romānu Mickēviču (abi no Jūrmalas "Spartaka"), kā arī aizsargu Ņikitu Bērenfeldu ("Skonto"). "Liepāja" starpsezonā saglabājusi komandas kodolu, tajā skaitā ar vienību palicis pērnās sezonas labākais snaiperis Dāvis Ikaunieks. Savukārt vairāki futbolisti kā Roberts Savaļnieks ("Riga), Andris Krušatins un Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Rīgas Futbola skola") izīrēti citām virslīgas vienībām.

"Vēlējāmies Gauraču iegādāties, tomēr "Spartaks" piekrita dot uz īri," Verpakovskis stāstīja, ka Gaurača iegūšana bija viens no komandas mērķiem. "Ar Mickēviču pārrunas bija jau vasarā. Tāpat jau augustā, septembrī runājām ar Edgaru, kurš būt labs aizstājējs Kristapam Grebim. Aizsardzībā meklējām leģionārus, bet uzzinājām, ka Ņikita lauzīs līgumu ar "Skonto". Esam apmierināti ar visiem trim spēlētājiem. Tāpat esam priecīgi, ka izdevies saglabāt pērnās sezonas līderus."

Tāpat Verpakovskis atklāja, ka Ikauniekam bijuši 2-3 piedāvājumi un laba līguma gadījumā "Liepāja" nebūtu viņu turējusi. "Pat ja Dāvis būtu aizgājis, mums tāpat viņa pozīcijā būtu labi spēlētāji, piemēram, Mickevičs. Tāpat arī ar visiem, kurus atdevām īrei, rēķināmies, ka kādreiz viņi būs atpakaļ. Pērn, kad mums sastāvā bija 22-23 spēlētāji, sapratām, ka tik daudz futbolistu virslīgai nav vajadzīgs, jo daži pat netika pieteikumā. Nebija jēgas viņus marinēt, nepieciešams, lai viņi tiek pie spēles laika un krāj pieredzi. Ar spēlētāju īri neko nenopelnām, bet ieekonomējam uz viņu algām, ko maksās klubs, kuru viņi pārstāvēs."

"Katru jaunpienācēju analizējām. Zinājām, kuras pozīcijas ir vajadzīgas, bet tie spēlētāji, kuri tika atdoti īrei, citās virslīgas komandās attīstīsies daudz labāk, nekā spēlējot dublieru čempionātā," piebilda vienības galvenais treneris Viktors Dobrecovs. "Romāns jau sen ieinteresēja kā spēlētājs, tāpēc esam priecīgi par viņa iegūšanu. Tāpat komentārus neprasa arī Edgars. Kas attiecas uz Ņikitu, šī iespēja uzpeldēja pēdējā brīdī. Varbūt viņam kā jaunajam spēlētājam būs nepieciešams ilgāks laiks, lai iejustos komandā, bet viņu neviens neapbižo."

"Tiem spēlētājiem, kuri palīdzēja izcīnīt titulu, dažiem pēc līguma pagarināšanas pieauga algas, dažiem nē. Tomēr nav tā, ka kāds tagad saņemtu divreiz vairāk. Nometne Turcijā spēlētājiem bija kā maza prēmija, taču arī tai paņēmām kredītu, ko plānojam segt no naudas, kas ienāks par dalību Eirokausos," Verpakovskis atklāja, ka čempionu tituls uzreiz negarantē vieglu finansiālo situāciju.

Dobrecovs pauda prieku, ka papildināts arī treneru štābs - par fiziskās sagatavotības treneri kļuvis kādreizējais barjersprinteris Staņislavs Olijars.

"Staņislavs ir cilvēks, kurš savā sportista karjerā darīja maksimālu darbu un izlika visu savu ķermeni, lai uzlabotu kaut vienu sekundes simtdaļu savā sniegumā. Tieši tas mums arī bija nepieciešams - sportists, kurš to visu ir izjutis uz sevis, strādājot pusgadu vienai sekundes simtdaļai," stāstīja Dobrecovs. "Varbūt pērn fiziskajai sagatavotībai nepievērsām tik lielu uzmanību. Starpsezonā kartupeļu maisus nenēsājam, bet strādājam ar gumijām, svariem. Kad esam to izpildījuši, tagad viņš vairāk var nodarboties ar traumētajiem spēlētājiem."

"Sagatavošanās posmu sākām divas nedēļas ātrāk, lai viņš varētu iepazīties ar futbolistiem. Viņu ņēmām ar domu, ka jāpaliek spēcīgākiem. Mēs nevaram stāvēt uz vietas," par Olijaru stāstīja Dobrecovs. "Šogad paveicās, ka tika organizēta treniņnometne Turcijā, kur izdarījām to, ko šeit Latvijā salā nevarējām. Paldies priekšniecībai par to. Esam apmierināti ar darbu, izmēģinājām to, ko vajag."

Savukārt "Liepājas" mārketinga vadītājs Olafs Saulriets atklāja, ka vienības moto šosezon būs "Liepājas futbols Latvijai".

"Šosezon startēsim arī UEFA Čempionu līgā, kur Latviju pārstāvēsim starptautiski. Pērn mūsu klubs tika novērtēts ar apbalvojumiem vairākās kategorijās, kas ir iemesls, lai censtos vēl vairāk," stāstīja Saulriets. "Redzot, kas notiek ar citām komandām, esam secinājuši, ka virslīgā tiek radīta veselīga konkurence, no kā iegūst Latvijas futbols. Turklāt šogad mūsu komandas prezidents Verpakovskis kandidē arī uz LFF valdi."

"Ar galveno sponsoru "Mogo" esam panākuši vienošanos uz vienu sezonu, taču esam gatavi izskatīt arī turpmākas sadarbības iespējas," stāstīja mārketinga vadītājs.

Kā zināms, starts jaunajai futbola virslīgas sezonai tiks dots piektdien, "Liepājai" atklāšanas spēli aizvadot savu skatītāju priekšā pret Jūrmalas "Spartaks" komandu.

Kā zināms, Latvijas titulētākajam klubam "Skonto" netika piešķirta licence dalībai virslīgas turnīrā, bet tas saņēma licenci dalībai valsts čempionāta pirmajā līgā, tomēr vienībai dots uzdevums informēt par savu parādsaistību norises dzēšanu.

"Skonto" vietu virslīgā ieņems "Rīgas Futbola skola" (RFS), kas pērn pirmajā līgā izcīnīja trešo vietu. Tikmēr par čempioni kļuva "Riga", kas pagājušajā sezonā startēja ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo", izcīnot tiesības šosezon piedalīties virslīgā.

Tādējādi 2016.gada virslīgas čempionātā startēs "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Metta"/"Latvijas Universitāte", "Riga" un RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!