Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdien Maskavā svinīgā ceremonijā tika prezentēta nākamā gada Pasaules kausa finālturnīra futbolbumba - "Telstar 18", kuru izstrādājusi sporta inventāra un apģērbu ražotāja "Adidas".

Bumbu medijiem un lūgtajiem viesiem prezentēja Argentīnas izlases zvaigzne Lionels Mesi, kurš šobrīd ar valstsvienību atrodas Krievijā, lai sestdien ar mājiniekiem rekonstruētajā Lužņiku stadionā aizvadītu pārbaudes spēli.

"Man patīk bumbas dizains un krāsas. Tāpat man jau bija iespēja to izmēģināt. Laba bumba," atzina pasaules zvaigzne.

Savukārt "Adidas" norādīja, ka bumba ir moderna interpretācija 1970. gada Pasaules kausa finālturnīrā izmantotajai bumbai "Telstar". Tāpat kā tolaik, uz bumbas baltā fona ir melni plankumi, taču atšķirībā no pagājušā gadsimta, šai bumbai nav šuvju.

Interesanti, ka savulaik nosaukums "Telstar" tika atvasināts no vārdu salikuma "televīzijas zvaigzne", jo šādu melnbaltu bumbu labāk varēja redzēt melnbaltajos televizoru ekrānos.

Krievijā Pasaules kausa finālturnīrs risināsies pirmo reizi un notiks no nākamā gada 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Spēles tiks aizvadītas Maskavā, Sanktpēterburgā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Kazaņā, Ņižņijnovgorodā, Samārā, Saranskā, Rostovā, Sočos un Jekaterinburgā.

Šobrīd jau ir zināmas 23 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle un Francija, kamēr vēl četras komandas tiks noskaidrotas pārspēlēs, no kurām pirmās divas tiks aizvadītas jau ceturtdien.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

No Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija un Ēģipte, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!