Foto: Publicitātes attēli

Trešdien, 16. novembrī, Rīgā norisinājies Latvijas Futbola federācijas (LFF) Jaunatnes futbola sezonas noslēguma pasākums, kurā sveikti Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta un LFF Futbola akadēmijas 2016. gada sezonas izcilnieki, portālu “Delfi” informēja Futbola federācijā.

Pasākumā godinātas šosezon Latvijas Jaunatnes čempionāta dažādajās vecuma grupās godalgas izcīnījušās komandas, treneri un labākie spēlētāji, kā arī futbolisti, kuri sezonas garumā regulāri izpelnījušies vietu LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīru simboliskajās izlasēs trīs vecuma grupās.

"Jaunajiem futbolistiem tieši futbols ir tas, kas ikdienā saņem viņu vislielāko uzmanību, tāpēc novēlu šo mīlestību pret futbolu saglabāt un vairot. Galvenais nav uzvarēt. Galvenais ir izdarīt visu, lai uzvarētu," pasākumā klātesošos uzrunājis LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs izteicis pateicību treneriem un jaunajiem futbolistiem, aicinot pārvarēt arvien jaunus izaicinājumus futbolā.

"Lai šīs balvas arī turpmāk kalpo kā stimuls un iedvesma sasniegt vēl vairāk. Recepti, kā kaut ko sasniegt futbolā, es gan nepateikšu. Iesākumam, nospraudiet sev mērķus un klausiet trenerus, kuri palīdzēs tos sasniegt, kā arī nekad neapstājieties pie sasniegtā. Tas palīdzēs sasniegt pat ko vairāk par noliktajiem mērķiem," padomā dalījies arī Latvijas nacionālās futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. Savukārt LFF Futbola akadēmijas projekta vadītājs Dainis Gudermanis pateicies futbolsitiem par centību, kā arī vēlēšanos sevi pierādīt. Tāpat viņš izteicis lielu paldies jauno futbolistu vecākiem un klubiem, kuri aktīvi strādā pie jauno spēlētāju sagatavošanas.

Par veiksmīgo sadarbību Latvijas Jaunatnes čempionāta šīs sezonas finālturnīru organizēšanā trešdien īpaši tika sveikts Vidzemes Olimpiskais centrs, Ventspils Olimpiskais centrs, Rēzeknes Sporta centrs un LFF mācību un treniņu centrs "Staicele", bet balvu par progresu spēļu organizēšanā un sportiskajos rezultātos saņēma Madonas BJSS.

Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startēja vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāvēja teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinājās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!