Foto: F64

Latvijas futbola valstsvienība Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā centīsies izkļūt no apakšgrupas, intervijā sava kluba Maskavas "Torpedo" mājaslapā internetā atklājis uzbrucējs Edgars Gauračs.

Pēc nedēļas sāksies Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs, kura pirmajā mačā Latvijas valstsvienība 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos. Savukārt 11.septembrī izbraukumā plānots mačs pret Bosniju un Hercegovinu.

"Pēc tam, kad guvu vārtus mačā ar Novokuzņeckas "Metallurg-Kuzbass" vienību, man piezvanīja un apsveica izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, sakot, lai gatavojos mačiem izlasē," pastāstīja Gauračs. "Tomēr gaidīju oficiālu izsaukumu, un šodien tas atnāca uz klubu."

Kā ziņots, pirms nedēļas Gauračs cīņā ar "Metallurg-Kuzbass" komandu guva savus pirmos vārtus klubu turnīros vairāk nekā gada laikā.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasi sagaidīs spēkošanās arī ar Lihtenšteinu, Lietuvu un Slovākiju.

"Ja salīdzina mūsu grupu ar citām, to varētu nosaukt par pašu vieglāko. Tomēr, tā kā esam maza valsts, jebkura spēle būs smaga," izteicās Gauračs. "Katrā mačā noskaņosimies tikai uz uzvaru, un mērķis būs maksimālais - iziešana no grupas. Ja stādītu citus mērķus, nebūtu jēgas vispār spēlēt."
Gauračs izteicās, ka viņš pašlaik atrodas optimālajā formā. "Stabili spēlēju klubā, Novokuzņeckā guvu vārtus. Aizbraukšu uz izlases treniņnometni un centīšos pierādīt trenerim, ka esmu gatavs spēlēt."

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs risināsies laika posmā no šī gada 7.septembra līdz 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!