Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas grandi Londonas "Chelsea" un Londonas "Arsenal", kā arī Lisabonas "Sporting" un "AC Milan" ceturtdien ar uzvarām sāka dalību UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

L apakšgrupas spēlē viesos "Chelsea" ar 1:0 (1:0) uzvarēja Saloniku PAOK no Grieķijas, vienīgos vārtus šajā mačā jau septītajā minūtē gūstot uzbrūkošajam pussargam Viljanam.

"Chelsea" šo spēli aizvadīja bez sava līdera Edena Azāra, kurš noguruma dēļ palika mājās.

"Mēs kontrolējām spēles gaitu visas 90 minūtes. Izveidojām daudz iespēju, taču piekliboja realizācija, tāpēc priecājos par trim punktiem un parādīto sniegumu, taču ne par rezultātu," pēc mača sacīja "Chelsea" galvenais treneris Mauricio Sarri.

Vēl vienā šīs grupas mačā Baltkrievijas vienība Barisavas BATE viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Sēkešfehērvāras "MOL Vidi" no Ungārijas.

Tikmēr "Arsenal" E apakšgrupā savā laukumā ar 4:2 (1:0) pieveica Ukrainas klubu Poltavas "Vorskla". Mājiniekiem divus vārtus guva Pjērs Emeriks Obamejangs, bet pa reizei izcēlās Denijs Velbeks un Mesuts Ezils. "Arsenal" spēles 74.minūtē bija vadībā ar 2:0, taču neveiksmīgi aizvadīja mača beigas, ļaujot pretiniekiem gūt divus vārtus.

Obamejangs līdz šim premjerlīgā piecās spēlēs bija izcēlies tikai reizi. "Labi spēlējām pirmajā puslaikā un otrā sākumā, taču beigās zaudējām koncentrāciju. Mums jāuzlabo sniegums un jācīnās līdz beigām, lai neielaistu tādus vārtus pēdējās minūtēs," atzina uzbrucējs.

Citā šīs grupas spēlē Lisabonas "Sporting" no Portugāles mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja Azerbaidžānas vienību Agdamas "Qarabag".

Minimālu uzvaru viesos svinēja Itālijas klubs "AC Milan", kas F apakšgrupas spēlē ar 1:0 (0:0) uzvarēja Luksemburgas vienību "Dudelange". Uzvaras vārtus milāniešiem spēles 59. minūtē guva Gonsalo Igvains.

Jau ziņots, ka "Dudelange" ir pirmā Luksemburgas komanda, kas sasniegusi Eirokausu grupu kārtu.

Vēl šajā grupā grieķu vienība Pirejas "Olympiakos" mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Seviljas "Real Betis" no Spānijas.

Interesants duelis notika B apakšgrupā, kur Vācijas "Leipzig" savās mājās ar 2:3 (0:2) zaudēja Austrijas "Salzburg". Šis bija principiāls duelis, jo abas vienības uztur kompānija "Red Bull". Vēl šajā grupā Skotijas grands Glāzgovas "Celtic" mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Tronheimas "Rosenborg" no Norvēģijas.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja iepriekšējās sezonas UEFA Eiropas līgas fināliste Marseļas "Olympique", kas H apakšgrupā mājās ar 1:2 (1:0) zaudēja Frankfurtes "Eintracht" no Vācijas. Uzvaras vārtus 89. minūtē guva Luka Jovičs. Jāpiebilst, ka "Olympique" šo spēli aizvadīja pie tukšām tribīnēm, jo ir stājies spēkā UEFA sods par līdzjutēju uzvedību.

Savukārt Romas "Lazio" citā šīs grupas spēlē ar 2:1 (1:0) mājās uzvarēja Limasolas "Apollon" no Kipras.

Savukārt pieckārtējā šo sacensību uzvarētāja "Sevilla" no Spānijas ar 5:1 (2:1) mājās sagrāva Beļģijas klubu Ljēžas "Standard".

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Dāvis Ikaunieks nedebitēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, paliekot viņa pārstāvētās Čehijas komandas "Jablonec" rezervē. "Jablonec" komanda K grupas pirmās kārtas mačā izbraukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās Francijas klubam "Stade Rennais". Ikaunieks šai spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Šīs spēles rezultātu 31. minūtē atklāja Francijas komandas futbolists Ismaila Sars, bet 54. minūtē Mihals Trāvnīks panāca neizšķirtu. Tiesa, "Jablonec" pie punktiem tā arī netika, jo 90. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Hatems Ben Arfa, izraujot mājiniekiem uzvaru.

Tikmēr otrā K grupas mačā slavenais Ukrainas klubs Kijevas "Dinamo" savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:1) ar "Astana" no Kazahstānas, kas no zaudējuma izglābās kompensācijas laikā.

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas grupu turnīru ievadīja arī Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Zurich", kas A grupas mačā viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Kipras klubu Larnakas AEK. Vaņins šim mačam bija pieteikts, bet laukumā neizgāja. Vārtsargs jau kopš šī gada sākuma zaudējis Cīrihes komandas pirmā numura statusu. Vienīgos vārtus šajā cīņā iesita Benžamēns Kololli.

Tikmēr otrā grupas spēlē pazīstamais vācu klubs Leverkūzenes "Bayer 04" ar 3:2 (1:2) viesos pieveica Razdragas "Ludogorets" no Bulgārijas, cīņas gaitā atspēlējoties no divu vārtu deficīta.

Pēc grupu turnīra, aizvadot divus riņķus, divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā. UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!