Foto: F64

Latvijas futbola uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā pirmdien izcēlās ar trim vārtu guvumiem, palīdzēdams savai pārstāvētajai Rīgas "Skonto" vienībai ar 4:1 (2:0) pārspēt "Daugavpili".

Ar diviem vārtiem "Skonto" uzbrucējs jau izcēlās pirmajā puslaikā, kad bija divreiz precīzs ar desmit minūšu intervālu.

Mača 66.minūtē trīs vārtu pārsvaru rīdziniekiem nodrošināja lietuvietis Mindaugs Kalons, bet pēc astoņām minūtēm Gutkovskis noformēja sev "hat-trick". Otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē daugavpilieši guva "goda vārtus", kad precīzs bija senegālietis Joro Lamins.

Kā zināms, martā Gutkovskis devās atrādīties pazīstamajai Anglijas premjerlīgas vienībai Liverpūles "Everton".

Pašlaik 20 gadus vecais Gutkovskis pērn ar 28 vārtiem kļuva par Latvijas virslīgas rezultatīvāko futbolistu.

Pirmdien gūtie vārti Gutkovskim ir pirmie šajā sezonā, bet tas viņam netraucē ieņemt dalītu trešo vietu ar daugavpilieti Ēriku Kokinu turnīra rezultatīvāko spēlētāju tabulā. Rezultatīvākais Virslīgas spēlētājs pēc sešām kārtām ir "Liepājas" futbolists Dāvis Ikaunieks.

Virslīgas Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā "Liepāja", kam 14 punkti sešās spēlēs, bet divi punkti mazāk ir "Ventspilij". Uz trešo pozīciju ir pakāpusies "Skonto", bet dalītajā ceturtjā vietā ar deviņiem punktiem atrodas Jūrmalas "Spartaks" un "Jelgava". Astoņus punktus ir guvusi "Daugavpils", bet septīto vietu ar vienu punktu ieņem "Metta"/"LU". Tikmēr bez punktiem joprojām spēlē "Gulbene".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!