Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien varētu nosaukt premjera amata kandidātu, to paziņojusi demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

"Es nevienu uzvārdu nesaukšu. Prezidents nosauks uzvārdu, tad runāsim," uz jautājumu, kā vērtē to, ka finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība") ir atteicies kandidēt uz premjera amatu, žurnālistiem atbildēja Straujuma.

Pašreizējā valdības vadītāja pauda, ka "šie uzvārdi tiek viens pēc otra mesti, apspriesti, un tad cilvēks, kura uzvārds tiek pēkšņi nosaukts, nezina, ko žurnālistiem atbildēt. Es nevienu uzvārdu nesaucu, prezidents nosauks, cerams, rītdien, prezidents tiekas".

Jau vēstīts, ka Reirs ceturtdien paziņoja, ka ir atteicies no iespējas kandidēt uz valdības vadītāja amatu. Pēc tikšanās ar prezidentu Reirs pastāstīja, ka saņēmis piedāvājumu pretendēt uz premjera amatu, taču to noraidījis.

"Es prezidentam norādīju, ka Finanšu ministrijā ir uzsākti daudzi nozīmīgi darbi gan saistībā ar veselības aprūpes finansēšanu, gan Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi, gan daudz ko citu, tāpēc labprāt turpinātu darbu šajā jomā arī nākamajā valdībā," sacīja Reirs.

Nākamais premjerministra amata kandidāts, ko "Vienotība" varētu piedāvāt izvērtēšanai Valsts prezidentam, ir partijas valdes loceklis un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Vējonis ir paziņojis, ka uzsāk sarunas ar iespējamiem premjera amata kandidātiem. Tās notiek slepenībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!