Foto: LFF

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks nav izturējis pārbaudes laiku Ungārijas klubā "Ujpest", otrdien pavēstījusi vienība.

Pašlaik 22 gadus vecais Ikaunieks "Ujpest" komandai treniņnometnē Turcijā pievienojās tikai svētdien, bet tagad vienības galvenais treneris Nebojša Vignjevičs secinājis, ka latvietis viņam nav nepieciešams.

Ikaunieks ir Francijas augstākās līgas kluba "Metz" īpašums, tomēr komandā ar viņu pašlaik nerēķinoties, tāpēc futbolists ir jaunas darbavietas meklējumos.

Iepriekš šomēnes latvietis pārbaudījās citas Ungārijas komandas "Ferencvaros" nometnē, tomēr tur nepārliecināja par savām prasmēm un jau drīz pēc tam izskanēja informācija, ka par latvieti interesējas "Ujpest" vienība.

"Ujpest" pērn Ungārijas čempionātā izcīnīja septīto vietu, bet šosezon ar 26 punktiem 19 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā.

Jānis Ikaunieks iekļauts arī starp Latvijas izlases kandidātiem pirms šajā svētdienā gaidāmās neoficiālās pārbaudes spēles ar Pasaules kausa finālturnīra Dienvidkoreju, šim mačam norisinoties tieši Turcijā.

Latvietis "Metz" rīcībā atgriezās šī gada sākumā, kad pusgadu bija pavadījis īrē Latvijas futbola klubā "Liepāja"/"Mogo".

Līgums ar "Metz" klubu Ikauniekam vēl ir līdz 2019.gadam, bet pirms tam viņam šī kluba sastāvā nebija izdevies nostiprināties. Kopumā viņš Francijas vienībā aizvadījis 13 spēles, pie vārtiem netiekot, bet pēc tam viņš tika izīrēts Grieķijas klubam Larisas AEL, tomēr veselības likstu dēļ viņš tajā nespēlēja regulāri.

Savukārt pagājušajā vasarā Ikaunieks atgriezās Liepājā, taču iedzīvojās pēdas lūzumā, kā rezultātā "Liepāja"/"Mogo" rindās paguva aizvadīt tikai sešas spēles.

"Metz" komandai Ikaunieks pievienojās 2015.gada pirmajās dienās, kad Liepājā bija aizvadījis sekmīgu sezonu virslīgā. Viņš devās laukumā vairākās spēlēs, bet nepalīdzēja vienībai nosargāt vietu Francijas augstākajā līgā. Savukārt pēc tam viņš neregulāri uzspēlēja arī otrajā līgā, līdz pirms gada tika izīrēts AEL vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!