Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Mančestras "City" galvenajam trenerim Pepam Gvardiolam bieži ir problēmas ar spēlētājiem no Āfrikas, intervijā izdevumam "France Football" paziņojis Kotdivuāras pussargs Jaja Turē.

Turē Gvardiolas vadībā spēlēja divas sezonas "Barcelona" komandas sastāvā, bet 2010. gadā viņš tika pārdots Mančestras "City". 2016. gadā Gvardiola kļuva par "City" galveno treneri, un abi atkal strādāja kopā, bet pagājušajā sezonā Turē tikai vienā spēlē laukumā devās pamatsastāvā.

"Varbūt, ka pret spēlētājiem no Āfrikas ne vienmēr izturas tāpat kā pret citiem. Es nezinu kāpēc, bet man radies iespaids, ka viņš ir skaudīgs, viņš mani uztvēra kā pretinieku. Viņš pret mani bija ļauns," skandalozā intervijā "France Football" par Gvardiolu teica Turē. " Es sāku domāt, ka tas varētu būt manas ādas krāsas dēļ. Es neesmu pirmais, kurš runā par atšķirībām attieksmē. "Barcelona" komandā vairākiem bija jautājumi."

"Kad sapratu, ka viņam bieži ir problēmas ar spēlētājiem no Āfrikas, tas es sāku sev uzdot jautājumus. Es vēlos lauzt mītu par Gvardiolu," viņš uzsvēra.

Turē kā piemēru minēja Andresu Injestu, pret kuru "Barcelona" laikos Gvardiola izturējās daudz draudzīgāk, ja salīdzina ar spēlētājiem no Āfrikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!