Foto: F64

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks pirmdien laukumā pavadīja visas 90 minūtes, palīdzot Larisas AEL komandai Grieķijas čempionāta spēlē savā laukumā ar 2:1 (1:0) uzvarēt tuvāko sekotāju "Levadiakos" komandu.

Ikauniekam šī bija otrā spēle pēc kārtas, kuru viņš aizvadījis pilnībā, bet vēl pirms tam Latvijas futbolists savainojuma dēļ divus mačus izlaida.

Mājinieki vadībā izvirzījās spēles 22. minūtē, kad precīzs bija horvāts Adnans Aganovičs, kuram šī bija pirmā spēle AEL komandas rindās Grieķijas čempionātā.

Spēles 61. minūtē viesi panāca izlīdzinājumu, bet vēl pēc minūtes AEL palika mazākumā, jo par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīts Milošs Deletičs. Tomēr vēl pēc divām minūtēm mazākumā palika arī viesi, kuru rindās otro dzelteno kartīti nopelnīja arī Muhameds Jusufs.

Uzvaru AEL nodrošināja 71. minūtē, kad vārtus guva Vasilis Rencs.

AEL izcīnīja pirmo uzvaru kopš 4. janvāra, šajā laikā Grieķijas čempionātā trīs mačos zaudējot, bet četrus noslēdzot neizšķirti.

Izcīnītie trīs punkti ļāva Ikaunieka pārstāvētajai komandai pakāpties uz 12. vietu 16 vienību konkurencē. AEL 21 spēlē ir tikusi pie 20 punktiem, kamēr "Levadiakos" ar 14 punktiem ir 14. vietā.

Ikaunieks AEL sastāvā kopš gadu mijas septiņos mačos guvis vienus vārtus. Latvijas futbolists decembra beigās Grieķijas klubam pievienojās no Francijas augstākās līgas vienības "Metz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!