Foto: AFP/Scanpix
Līdz pat 2057. gadam jaunajam Vemblija stadiona īpašniekam būs jāsaglabā esošais arēnas nosaukums, lēmusi Anglijas Futbola asociācija (FA).

Patlaban FA veic pārrunas ar pakistāņu izcelsmes ASV biznesmeni Šahīdu Hanu par Vemblija stadiona pārdošanu, un darījuma summa tiek lēsta 600 miljonu mārciņu apmērā, ziņo "The Times". Hanam pieder Anglijas pirmās klubs "Fulham FC", kā arī viens no 32 ASV Nacionālās Futbola līgas (NFL) klubiem, Džeksonvilas "Jaguars".

Ja Hanam izdosies panākt vienošanos ar FA, viņa piederošais NFL klubs tiks pārcelts uz Londonu, raksta "The Financial Times".

Lēmums par Vemblija stadiona pārdošanu jāpieņem FA izpildkomitejai, taču tā var apturēt pārrunas ar Hanu, ja noraidoša būs asociācijas padome, kurā ir 127 biedri.

Jaunais Vemblija stadiona rekonstrukcija tika pabeigta 2007. gadā iepriekšējās arēnas vietā un tajā ir 90 tūkstoši skatītāju vietu. FA tā celtniecība izmaksāja 800 miljonus mārciņu un asociācijas parādsaistības par šo projektu joprojām ir 104 miljoni mārciņu, kas jādzēš līdz 2024. gadam.

Lielbritānijas valdība ļāvusi noprast, ka tai nav iebildumu pret Anglijas nozīmīgākā stadiona pārdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!