Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē piektdien "Jelgava" viesos ar 2:1 (1:0) uzveica pērnās sezonas labāko komandu "Ventspili", turpinot pakaļdzīšanos kopvērtējuma līderei "Liepājai".

Ar diviem vārtiem viesu labā izcēlās pussargs Boriss Bogdaškins.

Pirmais puslaiks aizritēja abām komandām uzbrūkot un izpildot standartsituācijas, taču aktīvāki bija viesi un pirmās 40 minūtes vienības gūt vārtus nespēja. Tomēr pirmā puslaika nogalē mača rezultātu atklāja jelgavnieks Bogdaškins.

Otrā puslaika sākumā jelgavnieku aktivitātes pierimās, kamēr "Ventspils" futbolisti metās uz priekšu izlīdzināt mača rezultātu. Mājiniekiem tas arī izdevās, kad 15 minūtes līdz pamatlaika beigām precīzs bija ventspilnieku uzbrucējs Anastasijs Mordatenko, kurš pirmais atradās pie atlēkušās bumbas.

Turpinājumā abas komandas veidoja bīstamus uzbrukumus un vienā no tiem Bogdaškins prasmīgi izkārtoja sev sitienu pretī vārtiem. Pussargs sita no vairāk nekā 20 metru attāluma un bumba, atsizdamies pret stabu, ielidoja vārtos.

Atlikušajās mača minūtēs "Ventspils" mēģināja izlīdzināt rezultātu, taču nesekmīgi.

Kā zināms, šosezon "Ventspils" aizvada ne savu labāko sezonu, virslīgas kopvērtējumā ieņemot vien ceturto pozīciju. 18 aizvadītajos mačos "Ventspils" izcīnījusi tikai sešas uzvaras, deviņas reizes cīnījusies neizšķirti un trīs reizes cietusi neveiksmes, pie tam zaudējumi piedzīvoti pēdējās trīs spēlēs - pret "Liepāju", Rīgas "Skonto" un tagad arī "Jelgavu".

Tikmēr "Jelgava" tikpat mačos izcīnījusi par divām uzvarām un piedzīvojusi tikpat zaudējumus. Tiesa, pēdējos sešos dueļos izcīnītas piecas uzvaras un nospēlēts viens neizšķirts, bet pēdējais zaudējums piedzīvots 6.jūnijā, kad ar 1:2 piekāpās "Liepājai".

Šī komandām bija jau trešā savstarpējā cīņa šosezon - iepriekšējās divas reizes komandas cīnījās neizšķirti 0:0. Tiesa, maijā notikušajā Latvijas kausa finālā jelgavnieki, lielāko daļu mača spēlējot mazākumā, izcīnīja uzvaru ar 2:0.

Citos šīs kārtas mačos svētdien plkst.14 "Daugavpils" savās mājās spēlēs ar pašreizējo līderi "Liepāju", bet plkst.16 Jūrmalā norisināsies cīņa starp vietējo vienību "Spartaks" un "Skonto".

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 34 punktiem ierindojas "Liepāja", par trim punktiem apsteidzot "Jelgavu". Trešajā vietā ar 30 punktiem atrodas "Skonto", bet tai trīs punktus zaudē pašreizējā čempione "Ventspils".

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Jūramalas "Spartaks", bet "Daugavpils" ar 11 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz "Metta/LU", kas vienīgā aizvadījusi 18 spēles, kamēr pārējās cīnījušās 17 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!