Foto: LETA

Latvijas futbola komanda Jūrmalas "Spartaks" jau pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēles pret Sanmarīno spēcīgāko vienību Montedžardīno "La Fiorita" apzinājās, ka šajā duelī ir favorīti, taču šim duelim komanda pieiet ļoti nopietni, preses konferencē izteicās galvenais treneris Aleksandrs Grišins.

Kā ziņojām, Jūrmalas "Spartaks" ceturtdien savā laukumā Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēlē ar 6:0 (3:0) sagrāva Sanmarīno čempionvienību "La Fiorita".

"Zinājām, ka Sanmarīno klubs ir vājāks par mums," pēc spēles sacīja "Spartaka" galvenais treneris Aleksandrs Grišins. "Mūsu galvenais uzdevums bija noskaņot puišus uz labu un ātru spēli. Svarīgi bija ātri gūt vārtus, lai nenāktos lieki nervozēt. Mūsu spēlētāji noskaņojās un izcīnīja drošu uzvaru. Rezultāts ir ļoti labs un gribu apsveikt puišus un līdzjutējus ar uzvaru."

Grišins arī noteica, ka Sanmarīno klubs ir no mazas valsts un tam ir grūti atrast spēlētājus, tomēr piebilda, ka tās nav Latvijas vienības problēmas.

"Deniss Davidovs šodien guva savainojumu, tāpēc tika nomainīts, bet Aleksejs Višņakovs un Svārups nespēlēja sastāva rotācijas dēļ," sastāva izvēli skaidroja Grišins. "Kāds spēlē, kāds atpūšas. Nākamajos mačos viņi dosies laukumā."

Tāpat Grišins atklāja, ka viens no savulaik labākajiem Latvijas futbolistiem Aleksandrs Cauņa ir komandas treneru štābā. "Protams, viņam gribas spēlēt, bet Cauņam bijušas daudzas traumas." Treneris gan nezina, kāpēc Cauņa ir pieteikts kā spēlētājs un pats futbolists šobrīd nenoliedzot iespēju, ka viņš varētu atkal spēlēt, taču šobrīd varbūtība ir maza.

"Rēķināmies arī ar Edgaru Vardanjanu. Viņš ir laba līmeņa futbolists, kurš gan tagad vēl nav gatavs spēlēt visu spēli. Ārsti viņam neiesaka spēlēt pilnu maču. Šodien Vardanjans netika laukumā piespiedu maiņas dēļ, bet nākamajās spēlēs viņš uz dažām minūtēm laukumā varētu nākt," atklāja Grišins.

"La Fiorita" galvenais treneris Džanluka Prokopijo sacīja, ka pirms spēles prognozējis grūtu maču. "Zinājām, ka būs grūts duelis, jo "Spartaks" ir laba komanda. Jūrmalniekiem ir sezonas vidus un aizvadījuši jau 15 spēles, kamēr mums sezona vēl nemaz nav sākusies. Mūsu puiši smagi cīnījās un viņiem kā amatieriem pret šādu komandu bija grūti spēlēt. Atbildes mačā rādīsim tik labu sniegumu, cik varēsim."

"Zinām, kas mūs gaida trešajā kārtā. Tomēr, kamēr nebūsim beiguši spēlēt pret "La Fiorita", neskatīsmies, pret ko mums būs jāspēlē," piezemēts bija Aleksandrs Grišins. "Sanmarīno ir jānospēlē labi, jo futbolā viss var notikt. Atbildes spēlē gan lielāku lomu spēlēs tie, kuri šosezon ir spēlējuši mazāk. Uz atbildes spēli gan lidos visa komanda."

Šobrīd teorētiski pastāv varbūtība, ka "Spartaks" ar Belgradas "Crvena zvezda" tiksies jau nākamnedēļ, jo, iekļūstot nākamajā kārtā, jūrmalniekiem būs jātiekas ar Belgradas komandas un Marijampoles "Sūduva" no Lietuvas pāra zaudētāju UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas ietvaros. Tiesa, tas gan nav pārāk ticams, jo pirmajā mačā pret lietuviešiem "Crvena zvezda" guva uzvaru ar 3:0.

Uzvarētāji divu maču summā iekļūs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. Atbildes cīņas notiks pēc nedēļas viesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!