Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadot pirmo sezonas spēli savā laukumā, ar portugāļu superzvaigzni Krištianu Ronaldu papildinātā Turīnas "Juventus" sestdien Itālijas A sērijas futbola čempionāta otrās kārtas mačā ar 2:0 (1:0) pārspēja Romas "Lazio".

Tiesa, pašlaik 33 gadus vecais Ronaldu bez vārtu guvuma palika arī savā otrajā A sērijas mačā.

"Juventus" vadībā izvirzījās 30.minūtē, kad rezultātu atklāja bosnietis Miralems Pjaničs.

Ronaldu gan bija ļoti tuvu savam pirmajam vārtu guvumam jaunās komandas sastāvā, jo 75.minūtē viņam pēc lieliskas partnera piespēles uz vārtu priekšu bija izcila iespēja panākt 2:0, tomēr bumba iestrēga viņam kājās, taču beigu beigās tā atlēca pie Mario Mandžukiča, kurš rezultātu dubultoja.

Šī Ronaldu bija pirmā spēle Turīnas kluba laukumā.

"Briesmas no pretiniekiem šodien aizskaloja entuziasms stadionā, kas bija Ronaldu pirmās spēles dēļ," pēc cīņas teica "Juventus" galvenais treneris Masimo Alegri. "Esmu apmierināts ar komandas sniegumu - tā bija pirmā šīs sezonas spēle pret vienu no mūsu tiešajiem konkurentiem. Krištianu mūsu vienībā ir tikai 15 dienas. Viņš labi pastrādāja arī aizsardzībā un ir sevi pierādījis kā gudrs puisis, turklāt viņš ir pieņēmis "Juventus" DNS."

Otro uzvaru divās spēlēs izcīnījusi arī Itālijas vicečempione "Napoi", kas pieredzējušā Karlo Ančeloti vadībā ar 3:2 (0:1) savu skatītāju priekšā pārspēja "AC Milan".

"Napoli" šajā divcīņā atspēlējās no 0:2 deficīta, divus vārtus otrajā puslaikā iesitot polim Pjotram Zeliņskim, bet uzvaru mājiniekiem 80.minūtē nodrošināja beļģis Drīss Mertenss.

Ar divās spēlēs iekrātiem sešiem punktiem "Juventus" un "Napoli" atrodas Itālijas čempionāta vadībā, kamēr tuvākās konkurentes šosezon vēl aizvadījušas vienu maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!