Foto: F64
Latvijas izlases futbolists Artūrs Karašausks pametīs Šveices otrās līgas klubu "Wil 1900", kuram radušās finansiālas problēmas, piektdien vēsta Šveices laikraksts "20 Minuten".

"Wil 1900" komandas spēlētājiem jau labu laiku netiek maksātas algas, jo kluba īpašnieks Mehmets Nazifs Ginals nonācis finansiālās grūtībās.

Ginals par "Wil 1900" īpašnieku kļuva 2015. gada jūnijā, taču šī gada sākumā viņa vadītajai kompānijai "MNG Group", kurai reāli piederēja Šveices klubs, radās finansiālas grūtības. Tieši tad arī kļuva zināms, ka Ginals savas "MNG Group" akcijas ir pārdevis kādai trešajai personai, kura paziņojusi, ka negrasās atbalstīt futbola komandu.

"Wil 1900" akciju pārdošanu nav apstiprinājusi arī Šveices futbola līga (SFL).

Par spīti tam, ka "Wil 1900" janvārī savu sastāvu papildināja ar diviem jauniem spēlētājiem, tās finansiālā situācija šobrīd ir neskaidra.

"20 Minuten" ziņo, ka pēdējo notikumu iespaidā divi futbolisti, tostarp Karašausks, mutiski jau vienojušies par līgumu laušanu un tuvākajā laikā komandu atstās.

Tikmēr Polijas klubs Ņidzicas "Termalica" jau piektdien savā "Twitter" kontā paziņoja, ka Karašausks sestdien šīs vienības sastāvā piedalīsies pārbaudes spēlē. "Termalica" komandu šosezon pārstāv cits Latvijas futbolists Vladislavs Gutkovskis.

Karašausks uz "Wil 1900" pārcēlās pērn augusta vidū. Viņš komandā Šveices otrajā līgā aizvadījis 13 spēles, gūstot trīs vārtus.

"Wil 1900" Šveices otrās līgas turnīra tabulā ar 27 punktiem ieņem piekto vietu desmit klubu konkurencē, kamēr līdere ar 49 punktiem ir Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstēvētā "Zurich".

Šobrīd 25 gadus vecais Karašausks pirms došanās uz "Wil 1900" labu laiku bija brīvais aģents, jo pērn aprīlī viņš atstāja Polijas augstākās līgas vienību Glivices "Piast".

Karašausks uz Poliju pārcēlās pērn janvārī, būdams izīrēts no Rīgas "Skonto". Tiesa, Latvijas futbolists "Piast" komandā izpelnījās mazu lomu, jo laukumā viņš devās tikai divos mačos, kopumā nospēlējot 20 minūtes.

Lielāko daļu savas karjeras kādreiz par ļoti talantīgo uzskatītais Karašausks pārstāvējis "Skonto" komandu, tomēr arī iepriekš viņš devās leģionāru gaitās - 2013.gadā viņš kļuva par Latvijas futbola virslīgas rezultatīvāko spēlētāju un 2014.gada pirmajā pusē bija izīrēts Krievijas premjerlīgas vienībai Kazaņas "Rubin", tomēr laukumā viņš tā arī neizgāja.

2010. gadā uzbrucējs bija izīrēts Ukrainas vienībai Dņepropetrovskas "Dņipro".

Karašausks 2010. gadā ar "Skonto" kļuva par Latvijas čempionu un trīs reizes bijis valsts vicečempions.

Latvijas izlasē viņš piedalījies 12 spēlēs, taču vārtus nav guvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!