Foto: F64
Viens no šī brīža labākajiem Latvijas futbola uzbrucējiem, "Liepāja/Mogo" rindās spēlējošais Artūrs Karašausks intervijā portālam "Sportacentrs" asi izteicies saistībā ar Aleksandra Starkova vadīto Latvijas izlasi un neslēpa, ka, visticamāk, šajā izlases modelī viņš diez vai spēlēs.

Starkova un tobrīd jaunā uzbrucēja konflikts sākās pirms vairākiem gadiem titulētā klubā "Skonto". Neoficiāli zināms, ka konflikts sācies pēc kādas Karašauska replikas trenera virzienā vienā no treniņiem. Drīz pēc tam tobrīd perspektīvais uzbrucējs negaidīti netika iekļauts komandas sastāvā un nonāca "Skonto" otrajā komandā.

Lai gan par Karašauska un Starkova konfliktu futbola aprindās zināms sen, uzbrucējs tika izsaukts uz valstsvienību, kad to vadīja Marians Pahars un viens no asistentiem bija tieši Starkovs. Kā tagad sarunā ar portālu "Sportacentrs" atklāj Karašausks, tobrīd valstsvienībā problēmu nav bijis un Starkovs pat interesējies par futbolista sekmēm. Tagad, kad Starkovs kļuvis par Latvijas izlases galveno treneri, situācija atkal mainījusies un treneris pat neinteresējas par uzbrucēja gaitām.

"Ja treneris neredz mani izlasē, atceras kaut kādus, nezinu, manus konfliktus un joprojām dzīvo šajos konfliktos, nevar pārkāpt sev pāri, tā ir viņa problēma. Visi cilvēki mainās, un visi pēc septiņu gadu pārtraukuma var atrast kaut kādu komunikāciju. Ja cilvēks nevar, tad ko mums darīt – tad mums nav pa ceļam, un domāju, ka mums diez vai kaut kad būs pa ceļam," tiešs savos izteicienos ir 25 gadus vecais futbolists. "Viņš pat man nav uzzvanījis un uzzinājis, kā man iet, kad atbraucu no Šveices. Ja viņam tas nav interesanti, tad, saku, nav pa ceļam un izlasē diez vai mani redzēs Starkova vadībā. Un diez vai, ka es pats viņa vadībā gribēšu braukt pie viņa."

Karašauks šobrīd ir Latvijas futbola virslīgas rezultatīvākais spēlētājs, tomēr Starkovs uzbrucēju pat neuzaicināja uz valstsvienības treniņiem. "Jūs redzat, kā es spēlēju, cik vārtu man bija līdz tam brīdim, kad visus izsauca uz izlasi. Un viņš intervijās saka, ka esmu vājāks. Tās ir muļķības! Kā es varu būt vājāks, ja biju pirmajā vietā vārtu guvējos un piespēļu skaitā?! Varbūt neiederos viņa taktikā. Mans uzskats ir tāds, ka viņš ir apvainojies un vēl dzīvo tajā 2010. gadā (Starkovs togad bija Karašauska treneris "Skonto" un tad sākās konflikts). Nu, lai dzīvo tajā gadā! Man ir vienalga – es zinu, ka kādreiz atgriezīšos izlasē, bet diez vai pie šī kunga."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!