Foto: Reuters/Scanpix
Katara neplāno ieviest izmaiņas attiecībā uz alkohola aizliegumu 2022. gada Pasaules kausa futbolā finālturnīra laikā, vēsta AFP.

Pasaules kausa rīkotāji jau saniknoja daļu futbola sabiedrības, finālturnīru rīkojot ziemas mēnešos, bet tagad organizatoriem var nākties risināt nesaskaņas, kas FIFA var rasties saistībā ar saviem ietekmīgajiem sponsoriem.

"Alkohola lietošana ielās, parkos un citās publiskās vietās būs liegta. Mēs esam arī pret alkohola lietošanu stadionos un to tuvumā. Tas ir galējais lēmums. " saka 2022. gada Pasaules kausa rīcības komitejas vadītājs Hasans al-Tavadi.

Al-Tavadi bilst, ka grādīgos dzērienus varēs iegādāties tikai "attālākās vietās", kā arī viesnīcās, kurās tas atļauts arī šobrīd.

Katarā kā musulmaņu valstī alkohola lietošana ir liegta, tomēr, atšķirībā no citām musulmaņu valstīm, Katarā ir zināmas atkāpes. Alkohola lietošana Katarā nav pilnībā aizliegta, grādīgos dzērienus drīkst lietot viesnīcās, bet pirms pirkšanas ir jāiegādājas speciāla atļauja. Tomēr alkohola lietošana publiskās vietās un alkohola ievešana valstī ir liegta.

Tāpat Katara paziņojusi, ka nepiekāpsies FIFA un tās sponsoru spiedienam par alkohola lietošanu, kā tas bijis ar citām rīkotājvalstīm. Piemēram, Brazīlija pirms 2014. gada Pasaules kausa finālturnīra mainīja likumdošanu, lai stadionos varētu tirgot alkoholiskos dzērienus. Tāpat likumdošanu pielāgot nācies 2018. gada Pasaules kausa rīkotājai Krievijai, kur saistībā ar savu futbola fanu rīcību ir alkohola tirdzniecības ierobežojumi sporta pasākumu laikā.

"Mūsu pozīcija paliks nemainīga, tā balstīsies uz Kataras likumiem, mūsu paražām un tradīcijām," piebilst al-Tavadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!