Foto: AFP/Scanpix

Vācijas klubs "Koln" bez Latvijas futbolista Artjoma Rudņeva pieteikumā sestdien Bundeslīgas spēlē mājās ar 2:3 (1:1) zaudēja Menhengladbahas "Borussia" komandai, tikmēr divu Vācijas futbola grandu duelī Minhenes "Bayern" (titulbildē) ar 4:1 (2:1) mājās sagrāva Dortmundes "Borussia" spēlētājus.

Ķelnē notikušajā mačā mājinieki divas reizes nokļuva iedzinējos un divas reizes atspēlējās, taču pēc tam, kad Larss Štindls desmit minūtes pirms mača beigām trešo reizi vadībā izvirzīja viesus, "Koln" no zaudējuma vairs nespēja izglābties.

Zaudētājiem vārtus guva Kristians Klemenss un Antonī Modests.

Rudņevs ārpus "Koln" pieteikuma palika trešo maču pēc kārtas. Viņam martā bija ģimenes pieaugums, kura dēļ uzbrucējs nepiedalījās divās Latvijas izlases spēlēs, bet pēc tam futbolistam tika veikta deguna blakusdobuma operācija.

Tikmēr grandu mačā "Bayern" rindās divas reizes izcēlās Roberts Levandovskis, bet pa vieniem vārtiem pievienoja Frenks Riberī un Arjens Robens.

Minhenes klubs jau desmitajā minūtē bija vadībā ar 2:0, pēc tam viesi vienus vārtus pēc Rafaela Gereiro sitiena atguva, tomēr otrajā puslaikā Robens un Levandovskis, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, mačam pielika punktu.

Tikmēr cita titula pretendente un Vācijas bundeslīgas debitante "Leipzig" savās mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Leverkūzenes "Bayer".

Cīņas 88. minūtē "Leipzig" palika mazākumā, jo no laukuma noraidīja Vilu Orbanu, taču kompensācijas laika trešajā minūtē mājiniekiem uzvaru izrāva Jusufs Poulsens.

Vēl vienā mačā trešajā vietā esošā "Hoffenheim" viesos ar 1:2 (1:1) zaudēja Hamburgas SV komandai.

Vācijas bundeslīgas kopvērtējumā līderei "Bayern" ir 68 punkti 28 spēlēs, kamēr desmit punkti mazāk ir "Leipzig". "Hoffenheim" ir iekrājusi 51 punktu, bet Dortmundes "Borussia" futbolistiem ir par punktu mazāk.

Tikmēr "Koln" ar 40 punktiem atrodas sestajā vietā, bet tikpat punktu ir arī Berlīnes "Hertha" vienībai, kam ir spēle mazāk. "Hertha" svētdien uzņems "Augsburg" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!