Foto: RIA Novosti/Scanpix

No Krievijas Futbola savienības (RFS) prezidenta amata piespiedu kārtā svētdien atkāpās Nikolajs Tolstihs.

Lielākā daļa RFS biedru - 235 pārstāvju - nobalsoja par to, lai 59 gadus vecais Tolstihs atkāptos no prezidenta amata. Kopumā savienībā ir 449 balsot spējīgi delegāti.

"Pasakos ievērojamajiem delegātiem par viņu viedokli," pauda bijušais Maskavas "Dinamo" spēlētājs Tolstihs. "Protams, ka izpildīšu jūsu lūgumu un atkāpšos no RFS prezidenta amata."

Tāpat Tolstihs pateicās par sniegto iespēju strādāt RFS komandā un novēlēja veiksmi savienības biedriem turpmāko mērķu sasniegšanā un Krievijas futbola attīstīšanā.

Līdz nākamajām RFS prezidenta vēlēšanām tā pienākumus pildīs savienības viceprezidents Ņikita Simonjans.

Tolstihs par RFS prezidentu kļuva 2012.gadā - uzreiz pēc vājā Krievijas izlases snieguma Eiropas čempionātā, jo no attiecīgā amata atkāpās viņa priekštecis Sergejs Fursenko.

Nu jau bijušā RFS prezidenta Tolstiha vadībā Krievijas valstsvienība pērn pēc 12 gadu pārtraukuma kvalificējās Brazīlijā notikušajam pasaules čempionāta finālturnīram. Tomēr pēc tam, kad Krievijas izlase pagājušā gada Pasaules kausā netika tālāk par apakšgrupu turnīru, tā arī neizcīnot nevienu pašu uzvaru, Tolstihs saņēma daudz kritikas.

Tāpat pēc pasaules čempionāta Brazīlijā kritiku saņēma arī tagadējais izlases galvenais treneris itāļu speciālists Fabio Kapello, kurš parakstījis jaunu līgumu ar RFS līdz pat 2018.gada pasaules kausam, kas notiks turpat Krievijā.

Kā zināms, Kapello ir visapmaksātākais futbola treneris pasaulē, kura alga ir apmēram septiņi miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!