Foto: AP/Scanpix/LETA

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš pirmdien ieradās Turīnas "Juventus" kluba rīcībā, preses konferencē paziņoja, ka vēlas pārrakstīt titulētā Itālijas kluba vēsturi.

Jau ziņots, ka pēc deviņiem gadiem Spānijas grandā Madrides "Real", Ronaldu karjeru turpinās Itālijas titulētajā klubā "Juventus", kas par viņa iegādi iztērējusi 112 miljonus eiro. Ar 33 gadus veco futbolistu noslēgts līgums uz četriem gadiem.

Ronaldu pirmdien Turīnā veica medicīniskās pārbaudes, kā arī viņu "Juventus" kluba "Allianz" stadionā sveica vairāki simti līdzjutēju.

"Juventus" komanda iepriekšējās septiņas sezonas ir uzvarējusi Itālijas A sērijas čempionātā, taču tai nav sekmējies UEFA Čempionu līgā, kur pērn tā finālā ar 4:1 zaudēja tieši Madrides "Real" komandai ar Ronaldu sastāvā, kurš izšķirošajā spēlē guva divus vārtus. "Pēc tā, ko es paveicu Mančestras "United" un Madrides "Real" komandās, es vēlos atstāt arī savu vārdu "Juventus" vēsturē," pirmdien sacīja Ronaldu.

"UEFA Čempionu līga ir ļoti grūti uzvaramas sacensības, tomēr es ceru, ka palīdzēšu "Juventus" komandai atnest panākumus un veiksmi.

Ronaldu arī atzina, ka lēmums pievienoties Turīnas klubam viņam nav bijis pārāk sarežģīts, jo šis klubs ir viens no labākajiem pasaulē. Tāpat portugālis norādīja, ka viņš ir "atšķirīgs" no citiem sava vecuma futbolistiem, kuri 33 gadu vecumā labāk pārceltos uz Ķīnu vai Kataru, jo uzskata, ka karjera jau ir norietā, kamēr viņš tā nedomā. "Vēlos pierādīt, ka neesmu kā visi, bet gan atšķirīgs," bilda Ronaldu. "Cīnīsimies ne tikai par uzvaru Čempionu līgā, bet arī A sērijā, kā arī citos turnīros," solīja portugālis.

Ronaldu kļuvis par trešo visu laiku dārgāk pārdoto futbolistu pasaulē. Pērn Francijas klubs Parīzes "Saint-Germain" (PSG) par 222 miljoniem eiro no spāņu kluba "Barcelona" nopirka brazīlieti Neimaru. Tāpat PSG šosezon būs jāsamaksā 180 miljoni eiro par francūzi Kilianu Mbapē, kurš komandai jau iepriekšējā sezonā uz īres tiesībām pievienojās no citas Francijas komandas "Monaco".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!