Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) par valstsvienības oficiālo turnīru spēļu televīzijas translācijām katru gadu saņem divarpus miljonus eiro, sacīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

''Šādu summu mēs saņemam katru gadu, neatkarīgi no spēļu skaita, saskaņā ar līgumu ar UEFA, kurā ietilpst nauda par televīzijas translāciju un reklāmas tiesībām,'' sacīja Mežeckis.

''Varētu tikt arī pie lielākiem ienākumiem, pie bonusa, ja mums pretiniekos tiktu bagātākās futbola valstis, taču no tādām esam spēlējuši tikai ar Spāniju. Varbūt vēl Nīderlande tam atbilstu. Bet, kā jau tas visiem zināms, Itālija, Vācija, Anglija un Francija mums vēl nekad nav bijušas ielozētas kvalifikācijas grupā Pasaules kausam vai Eiropas čempionātam.''

Tieši līgums ar UEFA ierobežo LFF izvēlēties spēļu sākuma laikus, kas atbilst Eiropā pieņemtajiem, bet Latvijā parasti nozīmē spēles beigas apmēram pusstundu pirms pusnakts.

''Jā, laiku spēļu sākumam mēs paši noteikt nevaram,'' uzsvēra LFF ģenerālsekretārs.

Tieši tāpēc pagājušā gada septembrī bija Latvijas un Čehijas futbola izlašu spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, un Latvijas un Lietuvas basketbola izlašu spēles Eiropas čempionātā pārklāšanās. Abi mači Rīgā risinājās vienā laikā.

Latvijas izlases nākamo pārbaudes spēli 25. martā Trnavā pret Slovākiju translēs Latvijas TV7 kanāls. ''Par otras pārbaudes spēles - četras dienas vēlāk Gibraltārā, translāciju vēl nav skaidrības,'' sacīja Mežeckis. ''LTV7, visticamāk, turpinās translēt Latvijas izlases kvalifikācijas spēles oficiālajiem turnīriem.''.

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācija Eiropas izlasēm sāksies 6. septembrī, kad Latvija spēlēs Andorā. Vēl B grupā spēlēs Portugāle, Šveice, Ungārija un Fēru salas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!