Foto: F64

Latvijas futbola izlase kopā ar Moldovu kļuvušas par rupjākajām 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra Eiropas zonas atlases ciklā.

Otrdien noslēdzās sacensību pamatturnīrs, noskaidrojot deviņas izlases, kas automātiski kvalificējās finālturnīram, kamēr vēl četras ceļazīmes uz Krieviju tiks sadalītas pārspēlēs.

Pamatturnīrā katra no izlasēm aizvadīja pa desmit spēlēm un Latvija kopā ar Moldovu veica visvairāk noteikumu pārkāpumu - pa 180. Tām cieši aiz muguras ar 179 sodiem sekoja Andora.

Tikmēr pārliecinoši korektākā komanda ar 68 pārkāpumiem bija Vācija.

Latvijas vienīgā uzvarētā pretiniece Andora disciplinārajā statistikā izceļas vēl vairākas reizes - pret to veikti 163 noteikumu pārkāpumi, kas ir augstākais rādītājs, trijniekā apsteidzot Maķedoniju un Serbiju, tāpat tā ar 37 dzeltenajām kartītēm bijusi rupjākā šajā rādītājā.

Latvijas izlase atlasē nopelnīja 31 brīdinājumu un bija trešā asākā, bet noteikumi pret Latviju tika pārkāpti 109 reizes.

Desmit spēlēs Latvijas izlase veica 31 stūra sitienu, kas bija astotais zemākais rādītājs, kamēr Sanmarīno izlase desmit mačos izpildīja vien astoņus stūrus. Tikmēr uz Latvijas izlases vārtiem tika izpildīti 48 stūra sitieni, kamēr līdere ar 17 reizēm bija Latvijas izlases pretiniece Portugāle.

Tāpat Latvijas futbolisti vien 12 reizes bija aizmugures stāvoklī, kas ir piektais zemākais rādītājs, kur līdere ar piecām reizēm bija Andora, kamēr Kipras futbolisti aizmugurē pamanījās nokļūt 42 reizes.

Latvijas izlase kopā veica 81 sitienu, kas ir astotais zemākais rādītājs, bet precīzi sitieni vārtu rāmī bija 29 un šeit Latvija ir nedaudz augstāk.

Izlases uzbrucējs Valērijs Šabala ciklā veica 21 noteikumu pārkāpumu un bijis sestais rupjākais futbolists, kamēr lielākais cietējs ar 36 izprovocētiem pārkāpumiem bija polis Roberts Levandovskis.

Tieši Levandovskis ar desmit precīziem spēlētājiem kļuva par cikla rezultatīvāko spēlētāju un viņam ar deviņiem vārtu guvumiem sekoja portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu.

Zīmīgi, ka septembrī Latvijas tiesnesis Andris Treimanis kļūmīgi Levandovskim neieskaitīja vienus gūtos vārtus, bet tas neliedza polim būt labākajam bombardierim.

Latvija kvalifikācijas ciklā desmit mačos nopelnīja septiņus punktus, divreiz uzvarot Andoru un reizi cīnoties neizšķirti ar Fēru salām. Otrdien Latvija ar 4:0 sagrāva Andoru, pārtraucot desmit neuzvarētu spēļu sēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!