Foto: F64

Latvijas futbola izlase nākamajā nedēļā Portugālē aizvadīs treniņspēli pret 2018. gada Pasaules kausa dalībnieci Saūda Arābiju.

Latvijas futbola izlase uz gada pēdējo sabraukumu tiksies 5. novembrī, kad dosies uz treniņņometni Portugāles galvaspilsētā Lisabonā. Nometnes ietvaros Latvijas izlase 7. novembrī aiz slēgtām durvīm treniņspēlē tiksies ar Saūda Arābiju, kas FIFA pasaules rangā ieņem 63. vietu. Latvijas izlase šobrīd ir 129. vietā.

Tā kā šī būs treniņspēle, tad tā nefigurēs nacionālo izlašu oficiālo spēļu sarakstā un tā neietekmēs komandu stāvokli FIFA pasaules rangā. Slēgtās, neoficiālās spēles iniciatori bijusi Saūda Arābijas puse, kas piedāvājusi finansiāli izdevīgus nosacījumus.

"Man šī spēle daudz ko dos, jo būs iespēja redzēt spēlētāju potenciālu, kā viņi reaģē uz treneru norādījumiem. Mums sākotnēji bija plānots trenēties Jūrmalā un tad doties uz spēli pret Kosovu, bet tagad nāca piedāvājums no Saūda Arābijas, kas segs visus treniņnometnes izdevumus," saka Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Pēc treniņnometnes Portugālē Latvijas futbola izlase 11. novembrī dosies uz Kosovu, kur oficiālo pārbaudes maču aizvadīs 13. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!