Foto: LFF

Latvijas futbola izlase otrdien, 29. martā, pirmo reizi vēsturē tiekoties ar Gibraltāra izlasi, izcīnīja savu pārliecinošāko uzvaru valstsvienības vēsturē ar 5:0.

Latvijas izlase vēl ne reizi nebija uzvarējusi kādu no pretiniekiem vismaz ar piecu vārtu starpību, savus vārtus nosargājot "sausā". Līdz šim valstsvienības kontā bija divas uzvaras ar 6:1, kas ir lielākās vēsturē.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlase savu pārsvaru laukumā nespēja realizēt un brīžiem tās uzbrukumi bija haotiski, bez reāla vārtu apdraudējuma. Pārtraukumā Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars veica divas spēlētāju maiņas, kas deva ietekmi, jo krasi mainījās spēles stils.
Jau dažas sekundes pēc spēles atsākšanas Jānis Ikaunieks saņēma lielisku uz maiņu iznākušā Artūra Zjuzina piespēli un savu iespēju izmantoja, bet tad īsā brīdī Kaspars Dubra (53. minūtē) un Valērijs Šabala (57. minūtē) panāca 3:0.

Otrā puslaika pirmajās 15-20 minūtēs Latvijas izlase burtiski "sēdēja" pretinieku laukuma pusē, un Gibraltārs tikai ar veiksmes palīdzību nezaudēja vēl vairākus vārtus. Pēdējos divus vārtus Latvija guva pašā mača izskaņā, kad precīzs bija Aleksejs Višņakovs un Ikaunieks. Abos šajos vārtu guvumos ar labām piespēlēm izcēlās tikko uz maiņu iznākušais Artūrs Karašausks.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!