Foto: F64
U-17 futbola izlase Rīgā notiekošā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē otrdien ar rezultātu 0:2 (0:1) cienījami piekāpās Spānijas vienaudžiem.

Pirmos vārtus Latvijas futbolisti pēc pašu kļūdas ielaida 20.minūtē, kad precīzs bija "Barcelona" jaunatnes sistēmā spēlējošais Žordi Mbola, kurš otro reizi izcēlās sešas minūtes pirms pamatlaika beigām. Taču kopumā Latvijas jaunie spēlētāji maču aizvadīja labā līmenī.

Kā zināms, pirmajā kārtā Latvijas izlase svētdien ar 0:4 piekāpās Polijas valstsvienībai, bet Spānija ar 2:0 pārspēja Andoru.

Savukārt pirmajā otrās kārtas cīņā Polija uzveica Andoru ar 1:0.

Līdz ar to pēc divām kārtām pa trim punktiem ir Polijai un Spānijai, bet Andora un Latvija savstarpējā spēlē piektdien noskaidros trešās vietas ieguvēju.

Latvijas U-17 izlasē iekļauti 1999.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji, bet tās galvenais treneris ir Igors Stepanovs.

Kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīrā komandas sadalītas 13 apakšgrupās, pa četrām komandām katrā, kas izspēlē viena apļa turnīrus kādā no valstīm. Sacensību elites kārtā iekļūs divas labākās komandas, kā arī piecas labākās trešo vietu ieguvējas ar labākajiem savstarpējiem rādītājiem spēlēs pret apakšgrupas divām labākajām komandām.

Gatavojoties atlases turnīram, Latvijas U-17 futbolisti septembra un oktobra mijā divreiz tikās ar Luksemburgu, pirmajā mačā ciešot zaudējumu ar 0:1, bet otrā nospēlējot 0:0. Savukārt septembra sākumā divreiz tika zaudēts Ukrainai, bet reizi spēlēts neizšķirti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!