Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-17 puišu futbola izlase trešdien Moldovā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā - trešajā - spēlē nospēlēja 2:2 (0:2) ar mājiniekiem un saglabā labas izredzes iekļūt atlases elites kārtā.

Latvijas valstsvienības labā vārtus guva Jēkabs Lagūns un Deniss Meļņiks.

Latvijas izlasei šis mačs gan neiesākās veiksmīgi, jo Moldovas futbolisti pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 2:0. Tiesa, Latvijas jaunie futbolisti nodemonstrēja raksturu, jo vispirms 59.minūtē vienus vārtus atguva Lagūns, bet 75.minūtē Meļņiks panāca izlīdzinājumu.

Izraut uzvaru Latvijas izlasei tā arī neizdevās, turklāt mača beigās iniciatīva piederēja pretiniekiem. Rezultāts gan vairs nemainījās, mačam noslēdzoties ar neizšķirtu 2:2.

Otrā šīs grupas mačā Beļģija ar 3:0 (1:0) pārspēja Grieķiju.

Pirms tam Latvijas izlase šajā turnīrā nospēlēja neizšķiri 1:1 ar Grieķiju, bet otrajā mačā ar 0:5 piekāpās Beļģijas vienaudžiem.

Grupā uzvaru ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs spēlēs nodrošināja Beļģija, kam ar četriem punktiem sekoja Grieķija. Divus punktus ieguva Latvija, bet Moldovai tika viens punkts.

Lai Latvija iekļūtu kvalifikācijas elites kārtā, tai jācer, ka Skotija ceturtdien piektās grupas ietvaros uzvarēs Šveici.

Turnīra divas labākās komandas kopā ar četrām labākajām trešo vietu ieguvējām starp visām 13 apakšgrupām, skaitot rezultātus spēlēs pret pirmajām divām komandām, pievienosies pēc reitinga augstāk izsētajām Anglijai un Vācijai turnīra elites kārtā, kas paredzēts 15.martā. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs kopumā 15 valstsvienības, kā arī Īrija kā finālturnīra rīkotāji.

Finālturnīrs paredzēts 2019. gada maijā, un tajā komandas cīnīsies arī par Eiropai paredzētajām ceļazīmēm uz FIFA U-17 Pasaules kausu, kas notiks pēc gada.

Latvijas U-17 futbola izlases galvenais treneris ir Igors Stepanovs, kuram asistē Jurijs Hudjakovs un Vjačeslavs Dusmanovs.

Latvijas U-17 futbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Vārtsargi: Vladislavs Kapustins, Sergejs Vilkovs (abi - "Rīgas Futbola skola");

Aizsargi: Aleksejs Kudeļkins, Dmitrijs Rakuls (abi - "BFC Daugavpils"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/TSS), Maksims Muzafarovs, Deniss Solovjovs (abi - "Riga"), Ingus Valters Grīnbergs ("JFA Jelgava"), Artūrs Gorodnickis ("Rīgas Futbola skola");

Pussargi: Rūdolfs Zeņģis ("Super Nova"), Deniss Meļņiks ("Rīgas Futbola skola"), Vladislavs Timofejevs, Eduards Dašķevičs (abi - "BFC Daugavpils"), Dāvis Zeltiņš ("JDFS Alberts"), Oskars Vientiess ("Metta"), Agris Glaudāns ("Lielupe");

Uzbrucēji: Jēkabs Lagūns ("Metta"), Svetoslavs Čugunovs ("Riga"), Salvis Petriks ("BFC Daugavpils"), Dīvs Rīns ("Ventspils").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!