Foto: Publicitātes foto

Latvijas U-21 izlase 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra apakšgrupas spēlē Jelgavā piektdien ar 0:2 (0:0) piekāpās Moldovas vienaudžiem, turklāt mājinieki spēli noslēdza deviņu vīru sastāvā.

Moldovas izlases labā vārtus guva Eudžēniu Rebenja un Dinu Graurs.

Pirmajā puslaikā neviena no komandām savus momentus nespēja izmantot, tādējādi izlases pārtraukumā devās, rezultāta tablo vēstot bezvārtu neizšķirtu.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka Latvijas izlase, taču pēc nospēlētām 20 minūtēm ielaida vārtus, kad precīzs pēc centrējuma soda laukumā bija Rebenja. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki divu minūšu laikā palika deviņu vīru sastāvā.

Vispirms 79. minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja pussargs Krišs Kārkliņš, bet divas minūtes vēlāk aizsargs Dmitrijs Klimaševičs saņēma noraidījumu, kura dēļ Latvijas izlase palika ar deviņiem spēlētājiem. Nonākuši mazākumā mājinieki nespēja atspēlēties, turklāt kompensācijas laikā tika ielaisti vēl vieni vārti, kad precīzs bija Graurs.

A apakšgrupā līdere ir Čehija, kas astoņās spēlēs tikusi pie 20 punktiem. Pa 12 punktiem ir sešas spēles aizvadījušajai Beļģijai un astoņus mačus nospēlējušajai Melnkalnei. Moldova astoņās spēlēs tikusi pie septiņiem punktiem, bet pa pieciem punktiem ir Maltai un Latvijai, kas nospēlējušas septiņus mačus.

Otrdien turpat Jelgavā pašmāju jaunajiem futbolistiem būs duelis ar Melnkalni, bet kvalifikācijas cikls noslēgsies oktobrī, kad Latvija tiksies ar Maltu un Beļģiju.

Jau vēstīts, ka uzbrucējs Dēvids Dobrecovs un pussargs Aleksejs Grjaznovs saņēmuši savus pirmos izsaukumus uz Latvijas U-21 izlasi. Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs uz valstsvienību izsaucis 23 spēlētājus, kuru vidū šoreiz nav pussarga Andreja Cigaņika, kurš dziedē savainojumu. Dobrecovs un Grjaznovs, kuri pārstāv virslīgas komandas, attiecīgi "Liepāju" un RFS, jau agrāk pārstāvējuši dažādu vecumu Latvijas jauniešu izlases.

Kvalifikācijas ciklu Latvija sāka ar zaudējumu 1:2 Maltai, bet pēc tam ar 0:2 tika atzīts arī Beļģijas pārākums. Turpinājumā tika nospēlēts neizšķirti 1:1 ar Čehiju, bet pēc tam ar 3:0 uzveikta Moldova. Tālāk sekoja neizšķirts 3:3 ar Melnkalni un zaudējums 1:2 Čehijai.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu kvalifikācijas apakšgrupu uzvarētāji, savukārt apakšgrupu četras labākās otro vietu ieguvējas iekļūs sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kas norisināsies nākamā gada novembrī. Izslēgšanas spēlēs tiks izveidoti divi spēļu pāri ar mērķi noskaidrot vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Šovasar Latvijas U-21 izlase pēc astoņu gadu pārtraukuma izcīnīja Baltijas kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!