Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas futbola vārtsargs Igors Labuts iesaistīts plašā spēļu sarunāšanas skandālā Portugālē, vēsta portāls "Rtp.pt".

Portāls ziņo, ka vārtsargu pārstāvošā Lisabonas "Atletico" kluba vadība, līdz ar vairākiem futbolistiem, tiek vainota plašā spēļu sarunāšanas skandālā, kā arī korupcijā. Starp minētajiem futbolistiem šobrīd gan figurē tikai divi - Labuts un Sjerraleones spēlētājs Ibrahims Kargbo, tomēr avots vēsta, ka skandālā varētu būt iesaistīta vēl daļa komandas. Tāpat ēna tiek mesta uz kādu Ķīnas kompāniju, kurai pieder 70% kluba akciju.

Zīmīgi, ka "Atletico" vienība izskanējušo informāciju jau paspējusi noliegt.

Portugāles Futbola federācija (FPF) kopā ar policiju uzsākusi lietas izmeklēšanu, sīkākus komentārus nesniedzot.

Pašlaik 24 gadus vecais Labuts vien jūlija izskaņā pievienojās Portugāles pēc spēka otrās līgas klubam "Atletico", bet jau tagad paspējis pievērst likumsargu uzmanību.

Labuts līdz šim piedalījies divās Portugāles Līgas kausa izcīņas spēlēs, abās paliekot nepārspēts.

Daugavpilī dzimušais vārtsargs šo sezonu iesāka Latvijas klubā "Jūrmala", astoņās spēlēs savos vārtos ielaižot 22 bumbas. Viņš karjeras laikā spēlējis Īrijā, kā arī pašmāju komandās Rēzeknes "Blāzma" un "Gulbene".

Labuts bijis vairāku Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieks.

"Atletico" komanda pagājušās sezonas Portugāles otrās līgas čempionātā ieņēma pēdējo vietu 22 vienību konkurencē, tomēr pēc augstākās līgas paplašināšanās vietu otrajā līgā saglabāja. Čempionāta jauno sezonu komanda sāks 9.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!