Foto: stock.xchng

Latvijas valstsvienības futbolists Artis Lazdiņš pēc mēģinājumiem atrast darbu ārvalstīs tomēr izlēmis arī nākamo sezonu pavadīt Latvijas virslīgas čempionāta komandā "Jelgava", informē klubs.

Janvāra vidū Lazdiņš uz pārbaudes laiku pievienojās Uzbekistānas čempionvienībai Taškentas "Bunjodkor", kas šosezon spēlēs arī Āzijas Čempionu līgas turnīrā.

Pārbaudes laikā pussargs piedalījās vairākās vienības spēlēs, tomēr savainojuma dēļ nepiedalījās treniņnometnē Turcijā.

25 gadus vecais Lazdiņš iepriekšējās divas sezonas bijis "Jelgavas" komandas vidējās līnijas balsts, ar sniegumu kluba rindās izpelnoties izsaukumu uz Latvijas izlasi, kurā Lazdiņš aizvadījis jau astoņas spēles.

Divās virslīgas čempionātā pavadītajās sezonās "Jelgavas" komandas sastāvā Lazdiņš piedalījies 58 vienības spēlēs un guvis trīs vārtus.

Lazdiņš, kurš savainojuma dēļ nespēja pilnvērtīgi aizvadīt pagājušās virslīgas čempionāta sezonas beigas, nav iekļauts Latvijas izlases kandidātu pulkā, kas trešdien Turcijas pilsētā Antālijā pārbaudes spēlē tiksies ar Kazahstānas valstsvienību.

"Jelgavas" komandu nākamajā sezonā turpinās pārstāvēt arī pagājušā gada čempionāta trešais rezultatīvākais spēlētājs Vladislavs Kozlovs, kurš neveiksmīgi centās pārcelties uz Polijas čempionātu.

Pagājušajā sezonā "Jelgavas" komanda Latvijas virslīgas čempionātā ieņēma sesto vietu.

Kā ziņots, jaunā virslīgas čempionāta pirmās kārtas cīņas paredzēts aizvadīt 24. un 25.martā.

Šogad Latvijas virslīgas čempionātā atkal startēs desmit klubi, kas sacentīsies četros apļos. Zīmīgi, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas.

Par valsts čempionvienību pagājušajā gadā ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!