Foto: Reuters/Scanpix

Par slavenā Spānijas futbola kluba "Valencia" galveno treneri apstiprināts bijušais Anglijas komandas Mančestras "United" kapteinis Gerijs Nevils, informē vienība.

Pirms pāris dienām no "Valencia" galvenā trenera amata atkāpās portugālis Nunu Espiritu Santu jeb Nunu. Pēc Nunu aiziešanas par "Valencia" galvenā trenera vietas izpildītāju kļuva viņa līdzšinējais asistents Fils Nevils, kurš ir bijušā "Manchester United" spēlētāja brālis.

"Valencia" kluba vadība paudusi gandarījumu, ka izdevies ar Geriju Nevilu vienoties tik ātri, jo viņam bijusi lieliska karjera Anglijas izlasē un Mančestras "United", turklāt viņš bijis iesaistīts valstsvienības treneru korpusā.

"Esmu sajūsmināts, ka man dota iespēja strādāt ar "Valencia". Tas ir liels klubs, turklāt kopš futbolista karjeras laikiem zinu, cik ļoti šīs vienības fani ziedojas tās labā," pēc apstiprināšanas amatā pauda 40 gadus vecais Gerijs Nevils.

Savu futbolista karjeru Gerijs Nevils noslēdza 2011. gadā, visu tās laiku pārstāvot tikai Mančestras klubu. Karjeras laikā "United" rindās viņš aizvadīja 602 spēles, gūstot septiņus vārtus. Kopš 2005. gada nevils bija komandas kapteinis.

Mančestras "United" sastāvā Gerijs Nevils astoņas reizes kļuva par Anglijas premjerlīgas čempionu, divreiz triumfēja UEFA Čempionu līgā, izcīnīja trīs Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausus, kā arī divas reizes triumfēja Anglijas Līgas kausa izcīņā.

Anglijas izlasē Gerijs Nevils spēlēja laikā no 1995. līdz 2007. gadam, kopumā aizvadot 85 mačus. Nevils piedalījās divos Pasaules kausa izcīņas finālturnīros un trijos Eiropas čempionātos.

Spānijas čempionātā "Valencia" ar 13 spēlēs izcīnītiem 19 punktiem atrodas devītajā vietā, kamēr UEFA Čempionu līgas H apakšgrupā tā ar piecās spēlēs izcīnītiem sešiem punktiem ir trešā, bet pēdējā kārtā tai ir jāuzvar Francijas klubs Lionas "Olympique", lai varētu cerēt uz izslēgšanas spēļu sasniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!