Foto: LETA

Pēc Valsts policijas lēmuma piektdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK) piespriedusi oficiālas diskvalifikācijas Daugavpils "Daugavas" komandas spēlētājiem Aleksandram Vlasovam un Jevgēņijam Kosmačovam, galvenajam trenerim Ivanam Tabanovam no Moldovas un tehniskajam direktoram Jevgēņijam Klopovam.

Vlasova, Kosmačova un Tabanova vārds saistībā ar spēļu sarunāšanas skandālu bija izskanējis jau agrāk piektdien, bet pēc jaunākās informācijas noprotams, ka arī Klopovs ir ticis arestēts.

Kā zināms, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis piektdien preses konferencē pavēstīja, ka aizdomās turētā statuss ir diviem spēlētājiem un divām oficiālām personām.

Savukārt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins atklāja, ka kopā trešdien aizturētas astoņas personas. Starp aizturētajiem bija arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba "Dinaburg" prezidents Oļegs Gavrilovs, kuram vienīgajam piektdien kā drošības līdzeklis piemērots arests. Grišins, nesaucot aizdomās turētā vārdu, apstiprināja, ka apcietinājums piemērots organizētājam, bet pārējiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kā stāstīja Valsts policija, personām, kurām nav piemērots apcietinājums, kā drošības līdzeklis noteikts aizliegums iesaistīties futbola aktivitātēs.

Līdz ar to LFF DK piektdien oficiāli lēma, ka šīm personām līdz tiesībsargājošo institūciju turpmākajiem lēmumiem aizliegts piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, tostarp piedalīties LFF organizēto sacensību spēlēs, kā arī atrasties ģērbtuvēs, tehniskajā zonā, piedalīties preses konferencēs, iekļūt stadionā, kā arī veikt futbola komandas sagatavošanas funkcijas.

Kā izteicās Grišins, lietā iesaistītajiem inkriminēta krāpšana lielā apjomā organizētā grupā un tiek izskatīti arī pierādījumi par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Nākamo Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēli "Daugavas" komandai paredzēts aizvadīt svētdien, kad gaidāms pilsētas derbijs pret "Daugavpili". "Daugava", kas ir 2012.gada Latvijas čempione, patlaban turpina saspringtu cīņu par čempionāta godalgām.

Šajā sezonā Daugavpils "Daugavas" kapteinis Kosmačovs virslīgas čempionātā bija izcēlies ar 12 precīziem sitieniem, kas viņam ļauj ieņemt piekto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Viņš bija devies laukumā 31 no vienības 33 spēlēm.

Savukārt vienības vicekapteinis Vlasovs bija tās pamatsastāva vārtsargs, spēlējot 20 cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!