Foto: Publicitātes foto

Jautājumā par jauna futbola stadiona celtniecību Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpildvaras darbībā pēdējos gados izskatījusi vairāk par kaut kādu vaimanāšanu un LFF cerējusi, ka "gan jau kāds uzcels", portālam "Delfi" savu viedokli pauda LFF Valdes pārstāvis Dainis Gudermanis.

Otrdien notikušajā LFF valdes sēdē viens no dienas kārtības jautājumiem bija saistīts ar nacionālās izlases stadionu. Šobrīd Latvijas izlase spēles aizvada "Skonto" stadionā Rīgā, taču pēc 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas to plānots nojaukt, jo tas neatbilst prasībām.

Pirms vairākiem gadiem izgāzās LFF plāns celt stadionu Rīgā, Deglava un Saharova ielu stūrī, bet šogad Rīgas dome pārtrauca arī līgumu ar LFF par Kr.Barona ielas stadiona (bijušā LU stadiona) nodošanu LFF apsaimniekošanā. RD un LFF līgums paredzēja, ka līdz 2014.gada 30.martam šajā vietā būs jauns stadions, taču divu gadu laikā LFF nekādus darbus šajā objektā nav veikusi.

"Šajā atlases ciklā jāspēlē "Skonto" stadionā, citu iespēju jau nav. Protams, var analizēt un pētīt, kurš vainīgs.... Nākotnē jau tikai viens variants ir - stadions Barona ielā. Jautājums, vai būs ar biznesa centru vai bez. LFF jau strādā, lai atjaunotu līgumu ar Rīgas domi," teica Gudermanis.

Uz jautājumu, kāpēc tad nav stadions vēl pat sākts celt, Gudermanis teica, ka "tas jājautā izpildvarai, kurai tika tas uzdots darīt".

"Manā uztverē, izpildvarā ir tāda doma - gan jau kāds uzcels. Ar piemēru, ka nevienā valstī neviena federācija neceļ. Jā, bet pieņemsim, ka šeit - Latvijas valstī - visi ir nelieši un viņi ir pret futbolu, tad ko darīs futbola federācija: skatīsies un vaimanās? Tad jāņem pašiem lāpstas rokās un jāceļ! Diemžēl, pēdējos gados vairāk ir bijusi šī vaimanāšana, domāšana, kas cels un kādā veidā. Nevar jau arī teikt, ka nekas nav - ir izpētes bijuši, projekti, utt. Nav jau gluži tā, ka viss no nulles jāsāk. Bet var teikt, ka ir cilvēki, kas domā, ka, kamēr ūdens nesmelsies mutē, tikmēr nenoslīkšu. Šobrīd jau nav kur atkāpties, jo nav iespēju," atklāti savu viedokli pauda Gudermanis.

Latvijas futbolā par šo spēļu mājvietām atbildīgais ir LFF Stadionu un infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks, kurš arī darbojas pie "LFF stadionu un infrastruktūras attīstības plāna". Tomēr Gudermanis uzsver, ka Žuks jau nav atbildīgais, "tikai komitejas vadītājs, brīvprātīgais". Pēc Gudermaņa teiktā, tagad jaunā stadiona ātrākai virzībai piesaistīts vēl viens cilvēks - Guntars Indriksons, LFF prezidenta Gunta Indriksona brāļadēls.

Tomēr galvenais jaunā stadiona virzītājs ir LFF prezidents Indriksons, kurš vairākkārt paudis viedokli, kas tas ir viņa mērķis pirms aiziešanas no LFF prezidenta amata. "Ticu, ka viņam tas ir goda jautājums. Viņš negrib aiziet, neuzceļot stadionu. Vēlu veiksmi un ceru, ka izdosies," piebilst Gudermanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!