Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadības otrdien speciālā preses konferencē tā arī nespēja sniegt konkrētus pierādījumus tā saucamajā "Dinaburg" lietā, kaut gan apgalvoja, ka pierādījumi esot ļoti spēcīgi.

Foto galerija

Vortāla "Delfi Sports" rīcībā esošā Eiropas Futbola federāciju apvienības vēstulē, uz kā pamata tika diskvalificēta "Dinaburg" komanda, Daugavpils komandas vārds saistībā ar spēļu ietekmēšanu nav minēts. UEFA atsūtītajā dokumentā tiek vērsta uzmanība uz "Dinaburg" – Rīgas "Daugava" (24.augustā) un "Dinaburg" – Rēzeknes "Blāzma" (10.septembrī) spēļu ietekmēšanu un aizdomīgām likmēm spēļu laikā, taču netiek minēts, ka ietekmēšanu veikusi Daugavpils komanda vai kādi konkrēti cilvēki.

Abās šajās spēlēs "Dinaburg" uzvarēja ar 1:0. Tiesa, vairāki spēļu aculiecinieki apgalvo, ka "Dinaburg" uzvaras šajās cīņās varēja būt arī daudz pārliecinošākas, jo Daugavpils futbolisti neesot izmantojuši vairākas labas izdevības.

Šos faktus sarunā ar vortālu "Delfi Sports" uzsvēra arī "Dinaburg" prezidents Oļegs Gavrilovs, kurš kopā ar galveno treneri Tamazu Pertiju, un gandrīz visiem Daugavpils futbolistiem bija iredaušies uz preses konferenci. Tomēr no LFF amatpersonām "Dinaburg" tā arī nesaņēma konkrētus faktus par dalību spēļu ietekmēšanā.

"14.septembri saņēmām vēstuli no UEFA. Tajā ir konkrēti fakti par divām spēlēm, ir izanalizētas likmes par minūtēm šajā spēlēs. Likmes bija liktas uz uzvaru. Bija atļauja no UEFA [par diskvalifikācijas piešķiršanu] un LFF valde arī pieņēma lēmumu," situāciju skaidroja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. "Bija variants, ka atļaujam nospēlēt līdz sezonas beigām, bet pieņēmām lēmumu sodīt uzreiz.. Bija arī doma pārvest komandu uz zemāku līgu."

Mežeckis gan apgalvoja, ka šobrīd par notikušo nav informētas tiesībsargājošās iestādes, jo "lēmums ir sportisks". LFF ģenerālsekretārs gan pieļāva, ka "Dinaburg" var vērsties ar pretprasību un varētu būt ilgstoši tiesu darbi, taču šajā jautājumā LFF ir saņēmusi atbalstu no UEFA, kas sola arī nepieciešamo juridisko palīdzību. Tāpat Mežeckis solīja, ja taisnība nebūs LFF pusē, tad viņi "par notikušo arī nesīs atbildību", konkrēti gan neminot, kādā veidā.

Lai gan LFF vairākas reizes ir nākusi klajā ar skaļiem paziņojumiem par spēļu ietekmēšanu un solot tālāku rīcību, taču vēl neviens Latvijā nav saņēmis kriminālu sodu un neviena lieta nav nonākusi līdz tiesai. Kā uzsvēra Mežeckis, LFF rīcībā ir bijusi neoficiāla informāciju, uz kuras pamata nevar nevienu sodīt.

Mežeckis tāpat vēlreiz atgādināja, ka "Dinaburg" vairākas reizes ir saņēmusi brīdinājumus par aizdomīgām spēlēm, taču tas turpinājies. "Lietā nefigurē konkrēti uzvārdi, būs ilgs process. Līdz šim mums nebija konkrēti fakti, tagad ir. Nevaram ierosināt krimināllietu, bet jautājums tiks risināts tālāk. Par tālu šobrīd tas viss ir aizgājis..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!