Latvijas Futbola federācija (LFF) uzsākusi lietas izskatīšanu par vēl vienu aizdomīgu spēli Latvijas futbola čempionāta "LMT Virslīgā" ar diskvalificētās Daugavpils "Dinaburg" dalību, otrdien paziņoja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Pēc Mežecka teiktā, izmeklēšana esot uzsākta par "Dinaburg" spēli pret Ventspils "Tranzītu", kas risinājās 17.septembrī un kurā ar 2:1 uzvarēja Daugavpils komanda.

Tāpat Mežeckis sacīja, ka Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) veic izmeklēšanu par "Dinaburg" divām spēlēm Eiropas līgas kvalifikācijā. Atgādinām, ka "Dinaburg" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā ar 0:4 (16.jūlijā) un 0:1 (23.jūlijā) zaudēja Izraēlas klubam "Bnei Yehuda".

Mežeckis arī atklāja, ka "Dinaburg" apelācija par diskvalifikāciju LFF Arbitrāžas tiesā nemaz nav izskatīta, un tagad "Dinaburg" pēdējā iespēja ir vērsties Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā.

Pēc LFF ģenerālsekretāra teiktā, lēmums "Dinaburg" lietā arī esot bijis juridiski korekts, jo LFF valde ir federācijas augstākā lēmējvara, lai gan lēmumus par sacensībām (kā to nosaka LFF Sacensību reglamenti) ir jāpieņem LFF Disciplinārai komisijai.

Kā zināms, oktobra sākumā LFF valdes sēdē no Latvijas čempionāta – "LMT Virslīgas" – tika izslēgts "Dinaburg", kas tiek turēts aizdomās par dalību totalizatoros un spēļu ietekmēšanu. Tāpat LFF uz mūžu diskvalificēja "Dinaburg" prezidentu Oļegu Gavrilovu un komandas galveno treneri Tamazu Pertiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!