Foto: F64

Latvijas virslīgas futbola klubs "Liepāja" centīsies atgūt zaudējumus, kas radušies pēc svētdien nenotikušās spēles pret "Skonto".

Kā zināms, Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto" svētdien neieradās uz spēli Liepājā, jo futbolisti neizmaksāto algu dēļ nolēma boikotēt maču. "Skonto" par šo soli, visticamāk, saņems tehnisko zaudējumu 0:3, bet atkārtota šāda soļa gadījumā var tikt arī izslēgta no virslīgas.

FK "Liepāja" vadība ļoti nopietni gatavojās šim mačam, kuru pirmo reizi pēc ilgākiem laikiem bija plānots rādīt tiešraidē televīzijā.

"Pirms gaidāmās spēles bija diezgan liela ažiotāža, pirmo reizi virslīgā spēle tiktu translēta TV6 kanāla tiešraidē. Abu pilsētu stiprākās komandas vienmēr savā starpā ir cīnījušās par katru laukuma centimetru, un tieši šīs spēles Liepājā ir bijušas visapmeklētākās. Šoreiz laukumā tiktos divi rezultatīvākie virslīgas spēlētāji, kā arī abu klubu prezidenti ir bijušie komandas biedri. Daudzi līdzjutēji atzītu, ka tieši pret "Skonto" spēles ir visinteresantākās un aizraujošākās, tādēļ arī šoreiz liepājnieki bija ļoti labi sagatavojušies pirms šīs spēles," teikts kluba paziņojumā.

Liepājas klubs norāda, ka daudz darba ielikts, lai sagatavotu stadionu mačam, jo dienu iepriekš stadionā norisinājās Liepājas pusmaratons, tādēļ gan pats zāliens bija jāatsvaidzina, gan jāuzstāda no jauna reklāmu stendi, gan preses telpa jāiekārto. Stadionā rosība bijusi jau no pulksten 8 rītā, bet no 10 aparatūru sākusi uzstādīt TV6 tehniskā brigāde.

"Lai arī sarunas par to, ka "Skonto" ieradīsies ar otro sastāvu, bija jau iepriekšējā dienā, to FK "Liepāja" neuzskatīja nopietni un gatavojās spēlei kā ierasts, jo visi zināja, ka pirmajā tikšanās reizē uzvarēja ar 1:0 un ka to var izdarīt vēlreiz. Pulksten 12:30, kad stadions bija gatavs uzņemt gan skatītājus, gan spēlētājus, sociālos tīklos parādījās pirmās ziņas, ka, iespējams, "Skonto" neieradīsies. Divas stundas līdz spēles sākumam FK "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis, pats zvanot "Skonto" kluba vadībai, guva apstiprinājumu, ka ne "Skonto" pirmā komanda, ne dublieri šodien uz Liepāju nedosies un spēle tiek atcelta," notikuma gaitu atgādina liepājnieki. "FK "Liepāja" tuvākajās dienās plāno oficiāli vērsties pie Virslīgas un LFF vadības, lai meklētu atbalstu zaudējumu atgūšanā, kas radušies saistībā ar tiešraides tehnisko nodrošināšanu, stadiona sagatavošanu, apsardzi, medicīnas personālu un neizpildītajām saistībām pret tiešraides atbalstītāju. Zaudējumi mērāmi vairākos tūkstošos eiro."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!