Foto: F64

Latvijas izlases futbolists Jānis Ikaunieks arī šo sezonu pavadīs Latvijas kluba "Liepāja/Mogo" rindās, kas turpinās latvieti īrēt no Francijas kluba "Metz".

Ikaunieks iepriekšējo sezonu arī uz īres tiesībām pavadīja "Liepāja/Mogo" sastāvā. Tiesa, futbolists guva traumu, kuras dēļ tika izlaisti vairāki mēneši un viņš laukumā atgriezties spēja tikai sezonas izskaņā.

Savukārt pēc gadu mijas Ikaunieks bija uz pārbaudēm Ungārijas klubos "Ferencvaros" un "Ujpest", bet pie līguma ar šīm vienībām netika.

Līgums ar "Metz" klubu Ikauniekam vēl ir līdz 2019. gadam, bet šī kluba sastāvā viņam nav izdevies nostiprināties. Kopumā viņš Francijas vienībā aizvadījis 13 spēles, pie vārtiem netiekot, bet pēc tam Ikauniks tika izīrēts Grieķijas klubam Larisas AEL, tomēr veselības likstu dēļ viņš tajā nespēlēja regulāri.

Savukārt pagājušajā vasarā Ikaunieks atgriezās Liepājā, taču iedzīvojās pēdas lūzumā, kā rezultātā "Liepāja/Mogo" rindās paguva aizvadīt tikai sešas spēles.

"Metz" komandai Ikaunieks pievienojās 2015. gada pirmajās dienās, kad Liepājā bija aizvadījis sekmīgu sezonu virslīgā. Viņš devās laukumā vairākās spēlēs, bet nepalīdzēja vienībai nosargāt vietu Francijas augstākajā līgā. Savukārt pēc tam viņš neregulāri uzspēlēja arī otrajā līgā, līdz pirms diviem gadiem tika izīrēts AEL vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!