Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola kluba "Liverpool" ikona un kapteinis Stīvens Džerards pēc šīs sezonas pametīs komandu, kurā pavadījis visu savu līdzšinējo profesionālo karjeru kopš 1998.gada.

Kā paziņojis futbolists, šis lēmums bijis smagākais, kādu viņam savā dzīvē nācies pieņemt. Viņš sola, ka karjeru pēc "Liverpool" pamešanas turpinās, tomēr tas nebūs Anglijā.

"Neko pašlaik vēl nevaru apstiprināt, tomēr tas būs turnīrs, kurā man nevajadzēs iziet laukumā pret "Liverpool" komandu. Tas ir kas tāds, ko es nekad nespētu izdarīt," pavēstījis 34 gadus vecais pussargs.

Ar "Liverpool" klubu Džerards bijis saistīts visu savu apzinīgo mūžu. Dzimis šajā apvidū, viņš no 1987.gada trenējās kluba jauniešu akadēmijā, bet 1998.gadā debitēja pirmajā komandā. Līdz šim viņš visos turnīros vienību pārstāvējis 697 spēlēs, gūstot 180 vārtus.

"Par saviem plāniem paziņoju jau tagad, lai treneriem un komandas biedriem nenāktos klausīties baumas par manu nākotni. Šāds solis ir manis paša, manas ģimenes un kluba labākajās interesēs," skaidro Džerards. "Vēlos savā karjerā izmēģināt ko citu, lai pēc tās beigām man nekas nebūtu jānožēlo. No šī brīža līdz sezonas pēdējai svilpei sevi komandai veltīšu tā, kā vēl nekad."

Kopā ar komandu pussargs tā arī nav ticis pie premjerlīgas čempiona titula, tomēr reizi uzvarējis UEFA Čempionu līgā un UEFA kausā (tagad - UEFA Eiropas līga), divreiz cēlis virs galvas UEFA Superkausa un Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa trofejas, bet trīs reizes ieguvis Anglijas Līgas kausu.

Džerards divreiz atzīts par Anglijas gada labāko futbolistu, bet 2005.gadā balsojumā par "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu", kas pienākas pasaules labākajam futbolistam, palika trešajā vietā.

Karjeru Anglijas izlasē pussargs noslēdza pērn ar 114 spēlēm un 21 precīzu sitienu. Daudzu vērtējumā viņš ir viens no visu laiku labākajiem futbola pussargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!