Foto: AP/Scanpix

Eiropas līgas ceturtdaļfinālu ceturtdien sasniedza Anglijas futbola kluba "Liverpool" spēlētāji, kuri divu spēļu summā spēja pārspēt citu šīs valsts vienību Mančestras "United".

Atbildes spēlē Mančestrā ceturtdien noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 (1:1), bet "Liverpool" divu spēļu summā bija pārāka ar 3:1.

Abu vienību izpildījumā šajā spēlē bija aktīvs futbols, kas turklāt sākās labvēlīgi Mančestras komandai, jo 32.minūtē francūzis Entonijs Marsiāls realizēja pret pašu nopelnīto 11 metru soda sitienu. Tiesa, pašā pirmā puslaika izskaņā "Liverpool" panāca neizšķirtu, kad lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja brazīlietis Koutinju.

Lai gan otrajā puslaikā Mančestras klubam piederēja pārsvars un tas radīja draudus "Liverpool" vārtiem, šīs vienības futbolistiem neizdevās gūt kaut vienus no trim nepieciešamajiem vārtiem, kas ļautu nodrošināt viņiem vietu ceturtdaļfinālā.

"Mančestras "United" klubs vienmēr ir pakļauts lielam spiedienam, taču šodien veiksme nebija starp mums," pēc spēles norādīja šīs komandas galvenais treneris Luijs van Gāls. "Mums bija daudz vārtu gūšanas iespēju, iesitām "pendeli", bet pēc tam ielaidām vārtus pašā puslaika izskaņā. Tas ir tas, ko neizdarījām Liverpūlē, - neguvām vārtus, kas šajā astotdaļfinālā bija lielākā atšķirība starp abām komandām."

Tikmēr "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops brazīlieša Koutinju vārtus nosauca par ģeniāliem.

"Tas, ko viņš izdarīja, bija fantastiski. Šādā situācijā neviens ko tādu negaidīja," izteicās Klops.

Zīmīgi, ka arī Klopa iepriekš trenētais Vācijas klubs Dortmundes "Borussia" sasniedza UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu, jo tas divu spēļu summā ar 5:1 uzvarēja Anglijas vienību Totenhemas "Hotspur".

Atbildes mačs Anglijā noslēdzās ar 2:1 (1:0) "Borussia" labā.

"Protams, negribētu, lai ceturtdaļfinālā pretī stātos "Borussia". Kāpēc gan es gribētu pretiniekos šī turnīra spēcīgāko komandu? Tomēr, ja izloze lems, ka mums jāspēlē pret viņiem, centīsimies uzvarēt," izteicās Klops.

Astotdaļfinālu tikmēr nav pārvarējis Gerija Nevila trenētais Spānijas klubs "Valencia", kas ceturtdien savā laukumā ar 2:1 (2:0) uzvarēja citu spāņu vienību Bilbao "Athletic". Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet nākamajā kārtā iekļuva "Athletic", kas guva vārtus izbraukumā.

Pirmais puslaiks "Valencia" gan bija veiksmīgs, jo izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Santi Mina un Santušs. Tas būtu devis Valensijas komandai vietu ceturtdaļfinālā, taču 76.minūtē Bilbao vienību izglāba Artisa Adurisa precīzais sitiens.

Ceturtdaļfinālā iekļuvis vēl viens Spānijas klubs - "Villarreal" ceturtdien izbraukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar Leverkūzenes "Bayer" no Vācijas, bet divu spēļu summā triumfēja ar 2:0.

Negaidīti pārliecinoši starp labākajiem astoņiem UEFA Eiropas līgas klubiem iekļuvis Prāgas "Sparta" no Čehijas, kas ceturtdien izbraukumā ar 3:0 (3:0) uzvarēja Itālijas komandu Romas "Lazio", divu spēļu summā triumfējot ar 4:1.

Līdz ar to neviena Itālijas komanda vairs neturpina sezonu Eirokausos, kamēr Spānija joprojām saglabājusi sešas no septiņām vienībām.

Nākamo kārtu izdevies sasniegt arī 2009.gada UEFA Eiropas līgas čempioniem Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas, kas ceturtdien izbraukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Beļģijas vienību Briseles "Anderlecht", divu spēļu summā gūstot panākumu 4:1.

Citos pāros ceturtdaļfinālā iekļuva arī "Braga" no Portugāles, kas asā spēlē ceturtdien savā laukumā ar 4:1 (1:1) uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", divu spēļu summā gūstot virsroku ar 4:2.

Atbildes mačā "Fenerbahce" futbolistiem tika parādītas trīs sarkanās kartītes, taču divas no tām - jau pašā spēles izskaņā.

Visbeidzot, nākamo kārtu izdevies sasniegt arī vēl vienai Spānijas komandai "Sevilla", kas atbildes spēlē savā laukumā ar 3:0 (3:0) uzvarēja "Basel" no Šveices, ar tādu pašu rezultātu triumfējot arī divu maču summā.

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu izloze notiks jau piektdien.

UEFA Eiropas līgas fināls 18.maijā notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!