Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Eiropas līgas pusfinālā ceturtdien pēc skaistas atspēlēšanās iekļuva Anglijas klubs "Liverpool", kas savā laukumā ar rezultātu 4:3 pārspēja Dortmundes "Borrusia".

Jau pēc nospēlētām deviņām minūtēm "Liverpool" bija iedzinējos ar 0:2, "Borussia" komandas labā vārtus gūstot Henrikam Mkitarianam un Pjēram Emerikam Aubamejangam. Pirmajā puslaikā rezultāts nemainījās, bet otrā puslaika sākumā "Liverpool" spēlētājs Divoks Oridži vienus vārtus atguva. 57. minūtē Marko Reiss angļu klubu nedaudz atvēsināja, atjaunojot Dortmundes komandai divu vārtu pārsvaru, tomēr pēc deviņām minūtēm Kutinju guva otros vārtus "Liverpool".

Tad 78. minūtē Mamadu Sako panāca spēles izlīdzinājumu, bet mača kompensācijas laikā Dejans Lovrens izrāva "Liverpool" komandai dramatisku uzvaru. Līdz ar divu spēļu summā "Liverpool" svinēja uzvaru ar rezultātu 5:4.

Aizraujošā cīņa par vietu pusfinālā bija arī starp spāņu klubiem "Sevilla" un Bilbao "Athletic", jo atbildes spēle noslēdzās ar rezultātu 1:2. Tā divu spēļu summā rezultāts bija 3:3 un nevienai komandai nebija vairāk gūtu vārtu izbraukumā, tika spēlēts pagarinājums, kurā arī neizdevās noskaidrot uzvarētāju. Pēcspēles sitienu sērijā uzvaru ar 5-4 izcīnīja "Sevilla" futbolisti.

Cits spāņu klubs "Villareal" ar rezultātu 4:2 izbraukumā pārspēja Prāgas "Sparta", divu spēļu summā triumfējot ar 6:3. Savukārt Doņeckas "Šahtar" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Braga" un divu spēļu summā bija pārāka ar 6:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!