Foto: AFP/Scanpix

Amerikas Futbola līgas (MLS) čempionu titulu sestdien nosargāja Losandželosas "Galaxy" komanda, kuras rindās savu pēdējo spēli aizvadīja kādreizējais Anglijas valstsvienības kapteinis un pasaules futbola ikona Deivids Bekhems.

Turnīra izšķirošajā spēlē "Galaxy" vienība ar 3:1 (0:1) uzvarēja Hjūstonas "Dynamo" futbolistus.

Pa vieniem vārtiem uzvarētāju labā guva aizsargs Omārs Gonsaless, uzbrucējs Lendons Donovans un īru uzbrucējs Robijs Kīns.

Abas komandas MLS turnīra finālspēlē tikās otro reizi pēc kārtas.

"Galaxy" komanda MLS turnīrā triumfēja ceturto reizi. Bez pēdējo divu gadu panākumiem tas vienībai padevās arī 2002. un 2005.gadā.

Bekhems, kurš jau iepriekš paziņoja, ka līgumu ar Losandželosas klubu nepagarinās, tika nomainīts kompensācijas laika piektajā minūtē. Pussarga nomaiņu pavadīja milzīgas publikas ovācijas.

"Galaxy" vienībā 37 gadus vecais Bekhems pavadījis sešas sezonas, bet karjeru viņš tagad plāno beigt kādā no Eiropas klubiem.

Bekhems savas karjeras laikā visilgāk spēlēja Anglijas klubā Mančestras "United", kuru pārstāvēja no 1993.gada līdz 2003.gadam. Pēc tam viņš pievienojās slavenajam Spānijas klubam Madrides "Real", kuru pārstāvēja līdz 2007.gadam.

Bekhems Anglijas izlases sastāvā piedalījies 115 mačos un ir tās rindās visvairāk spēles aizvadījušais futbolists.

Bekhems 1998., 2002. un 2006.gadā spēlēja Pasaules kausa izcīņas finālturnīros, bet nevienā no šiem turnīriem, kuros Bekhems bija izlases kapteinis, Anglijai neizdevās pārvarēt sacensību ceturtdaļfināla barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!