Foto: Reuters/Scanpix
Mančestras "United" paziņojusi, ka vienojusies ar Liverpūles "Everton" par beļģu uzbrucēja Romelu Lukaku iegādi, vēsta medijs "The Guardian".

Medijs norāda, ka pārspēt Londonas "Chelsea" piedāvājumu Mančestras klubam palīdzējusi Veina Rūnija iekļaušana darījumā, kura vērtība tirgū svārstās ap 10 miljoniem mārciņu. Rūnija atgriešanās "Goodison Park" stadionā nozīmē, ka kopējā maksa par beļģu talantu sasniedz deviņu ciparu skaitli, ko Liverpūles klubs tīkojis saņemt par Lukaku pārdošanu.

Par darījumu "United" sestdienas rītā paziņoja tviterī.

#MUFC is delighted to announce a fee has been agreed with Everton for the transfer of Romelu Lukaku, subject to a medical & personal terms. pic.twitter.com/O7oQJWzYHo

Manchester United (@ManUtd) July 8, 2017

Lukaku šobrīd Losandželosā bauda brīvdienas kopā ar savu draugu un nu jau komandas biedru Polu Pogbā. Plānots, ka Beļģijas izlases uzbrucējs pārējos kluba spēlētājus satiks svētdien, kad "United" ASV uzsāks piecu spēļu turneju pirms sezonas sākuma. "Tiksimies rīt treniņā," sociālajā tīmeklī "Instagram" sestdienas rītā raksta Pogbā.

See you tomorrow in training @rlukaku9 #bienvenue #AgentP🕵🏽

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on Jul 8, 2017 at 12:20am PDT

Darījumā "United" piedāvāja 75 miljonus mārciņu (85 miljoni eiro), kā arī vēl 15 miljonus mārciņu piemaksu, kas saistīta ar Lukaku sniegumu "Old Trafford" stadionā. Līdzīgu summu piedāvāja arī "Chelsea", cenšoties atgūt Lukaku, kuru klubs 2014. gadā pārdeva par 28 miljoniem mārciņu. Taču svaru kausus par labu "United" nosvēra Rūnija atgriešanās "Everton" rindās pēc 13 Mančestrā pavadītām sezonām, vērtē "The Guardian".

Jāatzīmē, ka Lukaku aģents ir Mino Raiola, kurš Mančestras kluba rindās pērnajā vasarā iekārtoja Pogbā, Zlatanu Ibrahimoviču un Henriku Mhitarjanu. "The Guardian" uzsver, ka "Chelsea" treneris Antonio Konte par izgāzušos darījumu būs saniknots un nonācis izvēles priekšā - atjaunot interesi par Madrides "Real" uzbrucēju Alvaro Moratu, vai censties iegūt "Torino" spēlētāju Andreā Belotī, kura izpirkšanas maksa ir 87 miljoni mārciņu. "Chelsea" interesē arī Londonas "Arsenal" uzbrucējs Aleksis Sančess, taču maz ticams, ka Arsēna Vengera vadītais klubs piekristu čīliešu talantu pārdot konkurentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!