Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālam trešdien kvalificējās titulētais angļu futbola klubs "Manchester United", kas A grupas priekšpēdējā spēlē viesos negaidīti ar 5:0 sagrāva Lēverkūzenas "Bayer".

Spēlējot bez Robina van Pērsija un Maikla Karika, mančestrieši demonstrēja vienu no labākajiem sniegumiem jaunā trenera Deivida Mojesa vadībā. Pirmajā puslaikā 22.minūtē Antoni Valensija guva Anglijas dižklubam pirmos vārtus, bet pēc mirkļa Emirs Spahičs bumbu raidīja savos vārtos.

"Bayer" pūliņi atspēlēties bija nesekmīgi, bet otrā puslaika otrajā daļā Džonijs Evanss, Kriss Smolings un Nani panāca graujošo 5:0.

Vēl vienā šīs grupas spēlē Doņeckas "Šahtar" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Real Sociedad", saglabājot labas iespējas iekļūt astotdaļfinālā.

Pēdējā kārtā šajā grupā Mančestrā viesosies "Šahtar", bet "Real Sociedad" uzņems "Bayer". Pirms šīm spēlēm "Manchester United" ir 11 punkti, "Šahtar" ir par trīs punktiem mazāk, septiņi punkti ir "Bayer", bet "Real Sociedad" ar vienu punktu nevar vairs pakāpties augstāk par pēdējo vietu.

Tikmēr B grupā svarīgu uzvaru guva "Juventus", kas ar 3:1 pieveica "Kobenhavn". Citā mačā šajā grupā "Real Madrid", kas jau priekšlaicīgi sev garantējusi vietu astotdaļfinālā, ar 4:1 pieveica "Galatasaray".

Šajā grupā "Real Madrid" ir 13 punkti, seši punkti ir "Juventus", bet pa četriem punktiem ir "Galatasaray" un "Kobenhavn", kas gan vairs nevar iekļūt astotdaļfinālā. Tādējādi otro ceļazīmi no šīs grupas savstarpējā duelī sadalīs "Galatasaray" un "Juventus", bet "Kobenhavn" pēdējā mačā uzņems "Real Madrid".

Arī C grupā otrās ceļazīmes ieguvēji noskaidrosies tikai pēdējā kārtā. Trešdien šajā grupā Parīzes "St.Germain" pēdējās minūtēs izrāva uzvaru 2:1 pār "Olympiacos" un nodrošināja sev vietu astotdaļfinālā, bet "Benfica" svarīgā cīņā viesos ar 3:2 pieveica "Anderlecht".

Pēdējā kārtā šajā grupā "Benfica" uzņems PSG, bet "Anderlecht" viesosies pie "Olympiacos". Pirms šīm spēlēm PSG ir 13 punkti, pa septiņiem punktiem ir "Benfica" un "Olympiacos", bet "Anderlecht" ir viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!