Foto: AP/Scanpix/LETA
Roberto Mančīni maija vidū kļūs par Itālijas futbola izlases galveno treneri, otrdien vēsta itāļu laikraksts "Corriere dello Sport".

Jau ziņots, ka kopš Itālijas izlases iepriekšējā trenera Džanpjēro Venturas atbrīvošanas, kad komanda novembrī pēc zaudējuma Zviedrijai izslēgšanas spēlēs pirmo reizi 60 gados nekvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, valstsvienībai nav pastāvīga trenera.

"Corriere dello Sport" ziņo, ka Mančīni veicis veiksmīgas pārrunas ar Itālijas Futbola federācijas (FIGC) komisāru Roberto Fabricīni un apakškomisāru Alesandro Kostakurtu.

Abas puses vienojušas par sadarbību uz diviem gadiem, Mančīni pirmo spēli pie izlases stūres aizvadot 28. maijā pret Saūda Arābiju.

Mančīni šobrīd ir Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Zeņit" galvenais treneris, taču šī vienība vairs nepretendē uz valsts čempionu titulu. Par "Zeņit" galveno treneri Mančīni kļuva pērn jūnijā.

Bijusī Itālijas izlases zvaigzne Mančīni trenera amatā debitēja 2001. gadā pie Florences "Fiorentina" stūres, bet pēc tam vadīja arī Romas "Lazio" un Milānas "Inter" komandas, ar pēdējo laika posmā no 2004. līdz 2008. gadam izcīnot trīs Itālijas čempionu titulus. Savukārt no 2009. gada līdz 2013. gadam viņš bija Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" galvenais treneris, ar kuru trīs reizes pēc kārtas ierindojās vietējā čempionāta labāko trijniekā un 2011./2012. gada sezonā izcīnīja premjerlīgas čempionu titulu. Pēc tam viņš paguva trenēt arī Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", līdz 2014. gada nogalē atgriezās Milānas "Inter" komandā, tur nostrādājot līdz 2016. gada sezonas beigām.

Kā spēlētājs Mančīni ar Itālijas izlasi guva trešo vietu 1988. gada Eiropas čempionātā un 1990. gada Pasaules kausā.

Iepriekš tika vēstīts, ka Itālijas izlases galvenā trenera amats piedāvāts Karlo Ančeloti, taču tagad tiek norādīts, ka viņš no šī piedāvājuma atteicies.

Vēl par galvenā trenera amata kandidātiem tika minēti Antonio Konte no Londonas "Chelsea" un bijušais Lesteras "City" treneris Klaudio Ranjēri, kurš tagad strādā Francijas klubā "Nantes".

Patlaban Itālijas valstsvienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs ir 46 gadus vecais Itālijas U-21 izlases treneris Luidži Di Bjadžio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!