Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas čempionvienība futbolā Maskavas CSKA, kuras sākumsastāvā otrdien pirmoreiz kopš atgriešanās ierindā devās Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, izcīnījusi ļoti vērtīgu punktu UEFA Čempionu līgas grupu turnīra piektās kārtas mačā, savā laukumā pēdējās sekundēs panākot 1:1 (0:1) pret Itālijas vicečempioniem "AS Roma".

Vārtus viesu labā divas minūtes pirms pirmā puslaika beigām guva pieredzējušais Frančesko Toti. Viņš tādējādi labojis sev pašam piederošo turnīra rekordu kā gados vecākais vārtu guvējs - tagad tas ir 38 gadi un 59 dienas.

Neizšķirtu CSKA izrāva cīņas pēdējās sekundēs, kas mača kompensācijas laika trešajā minūtē precīzs bija aizsargs Vasilijs Berezuckis.

Cauņa laukumā pavadīja 64 minūtes, bet pēc tam tika nomainīts. Ar ievērības cienīgām darbībām viņš mača gaitā neizcēlās.

Latvijas izlases pussargs CSKA komandas pieteikumā bija astotajā mačā pēc kārtas. Oktobrī viņš pēc ilgstošiem savainojumiem piedalījās savā pirmajā mačā pēc gada pārtraukuma, bet līdz šim pie tik liela spēles laika vēl nebija ticis.

Spēlējot CSKA komandas rindās, Cauņa 2011.gada nogalē kļuva par otro Latvijas futbolistu, kurš precīzi sitis UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā. Spēlējot Kijevas "Dinamo" komandas sastāvā, trīs vārtus Eiropas spēcīgākajā turnīrā savulaik bija guvis Māris Verpakovskis.

Pirms Cauņas UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā bija spēlējuši četri latvieši - Igors Stepanovs, Andrejs Štolcers, Verpakovskis un Juris Laizāns.

Otrdienas mačs risinājās aiz skatītājiem slēgtām durvīm.

Otrā šīs dienas E apakšgrupas duelī Anglijas čempione Mančestras "City" tiksies ar Vācijas grandu Minhenes "Bayern".

Pašlaik E grupā maksimāli iespējamie 12 punkti četrās spēlēs ir 'Bayern" komandai, kas jau nodrošinājusi pirmo pozīciju apakšgrupā, "AS Roma" un CSKA seko ar pieciem punktiem piecās cīņās, bet "City" kontā četros mačos ir vien divi punkti.

Citviet otrdien zaudējumu H grupas duelī piedzīvoja Latvijas vārtsarga Germana Māliņa pārstāvētā Baltkrievijas čempionvienība Borisovas BATE, kas ar 0:3 (0:0) savā laukumā atzina "Porto" no Portugāles pārākumu. Arī šis mačs risinājās bez skatītājiem.

Viesu labā vārtus attiecīgi 56., 65. un 89.minūtē guva meksikāņu pussargs Ektors Errera, kolumbiešu uzbrucējs Džeksons Martiness un spāņu uzbrucējs Kristiāns Teljo.

Māliņš mačam, kā ierasts, nebija pieteikts.

BATE komanda grupu turnīrā ielaidusi jau 22 vārtus, kas šajā rādītājā ir atkārtots turnīra rekords.

Otrajā šīs grupas cīniņā Ukrainas klubs Doņeckas "Šahtar" uzņems Bilbao "Athletic" futbolistus no Spānijas. "Porto" komandas uzvara nozīmē, ka tai no šīs grupas izslēgšanas cīņās pievienosies arī "Šahtar" vienība.

"Porto" ar 13 punktiem piecās spēlēs ir H grupas līdere, "Šahtar" seko ar astoņiem punktiem četros mačos, BATE kontā ir trīs punkti piecās cīņās, bet "Athletic" futbolisti četrās spēlēs iekrājuši tikai vienu punktu.

Grupu turnīrā, kas risināsies no 16.septembra līdz 10.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!