Foto: F64

Latvijas kausa izcīņā futbolā svētdien ceturtdaļfināla mačā "SynotTip" virslīgas vienība "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) papildlaikā izglābās pret pirmās līgas komandu "Daugavpils"/"Progress", ko 11 metru sitienu sērijā apspēlēja ar 4:3 (2:1).

Rīgas kluba rindās vārtus guva Vladislavs Fjodorovs, Kirils Ševeļovs un Sanibojs Sandi Dolo, bet Daugavpils komandas sastāvā ar precīziem sitieniem izcēlās kolumbietis Naisirs Karmona, bet vēl divus precīzus sitienus pievienoja Kotdivuāras futbolists Alēns Sedriks.

Spēles pirmajā puslaikā rezultātu jau sestajā minūtē atklāja Fjodorovs, bet Karmona pēc Vugara Askerova piespēles 28. minūtē izlīdzināja rezultātu. Rīgas vienība gan 39.minūtē atkal ieguva pārsvaru, kad no tuvas distances bumbu vārtos sita Ševeļovs.

Daugavpils komandas rindās Sedriks panāca izlīdzinājumu 75. minūtē, bet atlikušajā pamatlaikā rezultāts palika 2:2. "Daugavpils"/"Progress" bija ļoti tuvu uzvarai mačā, jo papildlaikā 108. minūtē Sedriks vēlreiz pārspēja pretinieku vārtsargu Dāvi Ošu.

Tomēr 119. minūtē Sandi Dolo izglāba "Metta"/LU no zaudējumu un nodrošināja 11 metru sitienu sēriju, kurā rīdzinieki guva četrus vārtus, bet Daugavpils komanda tikai vienu.

Pēdējā pusfināliste tiks noskaidrota pirmdien Kurzemes derbijā, kad "Liepāja"/"Mogo" uzņems "Ventspils" futbolistus.

Jau vēstīts, ka "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdere RFS sestdien viesos ceturtdaļfināla cīņā ar rezultātu 3:0 droši uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu, kā pirmajai sasniedzot sacensību pusfinālu. Savukārt svētdien pusfinālu sasniedza arī "Riga", kas ar 3:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaku".

Jau ziņots, ka Latvijas kausa astotdaļfinālā "Metta"/LU ar 2:1 pārspēja četrkārtēju šīs trofejas ieguvēju "Jelgavu", "Liepāja"/"Mogo" ar 5:0 sagrāva pirmās līgas komandu RTU/"Skonto Academy", RFS ar 15:0 sakāva otrās līgas vienību "Limbaži", "Valmiera Glass"/ViA ar 3:0 pārspēja pirmās līgas klubu Preiļu BJSS, bet "Spartaks" ar rezultātu 8:1 sagrāva "Ghetto"/"Gvatar", kas spēlē Latvijas otrajā līgā.

Tāpat pārī starp virslīgas un pirmās līgas komandām uzvaru svinēja "Riga", kas ar 2:0 apspēlēja "Super Nova" vienību, kamēr krietni grūtāk astotdaļfinālā klājās "Ventspilij", kas vien ar 2:1 pārspēja "BetLanes" no otrās līgas. Tikmēr divu pirmās līgas komandu duelī "Daugavpils"/"Progress" viesos ar 6:2 sagrāva "Grobiņu".

Pērn rudenī par Latvijas kausa ieguvējiem pirmo reizi tika kronēti "Liepāja"/"Mogo" futbolisti, kuri finālā ar 2:0 pārspēja "Riga". Pērn tika izspēlēti pat divi kausi, jo tika noslēgta 2016./17. gada sezonas kausa izcīņa, tajā pavasarī triumfējot "Ventspilij".

Turpmāk Latvijas kauss tiks izspēlēts kalendārā gada ietvaros.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10. gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!