Foto: LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) jaunā prezidenta Aleksandra Čeferina vadībā iegūs jaunas vēsmas, pēc piedalīšanās UEFA ārkārtas kongresā Atēnās uzsver Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Jau vēstīts, ka Čeferins kļuvis par septīto UEFA prezidentu, kongresa balsojumā uzvarot ar 42 balsīm. Savukārt LFF balsoja par otru kandidātu Mihaelu van Prāgu.

"Pirms savas izvēles izdarīšanas iedziļinājāmies abu kandidātu izstrādātajās programmās, kas abas izrādījās ļoti labas un vērtīgas. Savu balsi LFF atdeva par labu M. van Prāgam, ar kuru mums ir bijušas ilgākas un dziļākas darba attiecības. Viņa veikumus un ieguldījumu futbolā zinām jau 20 gadu griezumā," klāstīja Mežeckis. "Ar Čeferinu neesam tik labi pazīstami, tomēr pēc viņa klāstītā ir pārliecība, ka UEFA šī slovēņu profesionāļa personā iegūs jaunas vēsmas. UEFA galvgalī stājas zinošs un gados jauns cilvēks, kuram turklāt ir juridiskā izglītība."

"Čeferins noteikti būs labs organizācijas vadītājs, kurš vēlas vairot UEFA stabilitāti un allaž pirmajā vietā likt tieši futbolu. Apsveicam jauno UEFA prezidentu un novēlam viņam auglīgu laiku savienības galvgalī," piebilda Mežeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!