Foto: AP/Scanpix

Jaunā Vācijas čempione Minhenes "Bayern" šodien izbraukumā cenšas noturēt pirmajā spēlē iekrāto pārsvaru pār spēcīgo Spānijas klubu "Barcelona" un sasniegt UEFA Čempionu līgas futbolā finālu.

Pusfināla sērijas atbildes mačs Barselonā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālos "Viasat Sport Baltic" (VSB) un TV6.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā pirms astoņām dienām "Bayern" savā laukumā izcīnīja šokējoši pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:0. Vemblija stadionā gaidāmo finālu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Finālā šī dueļa spēcīgākā komanda spēkosies ar Vācijas komandu Dortmundes "Borussia", kas pusfinālā divu spēļu summā ar 4:3 pieveica Spānijas vienību Madrides "Real".

Eksperti uzskata, ka "Barcelona" komandas cerības uz atspēlēšanos būs atkarīgas no pēdējo četru gadu pasaules labākā futbolista Lionela Mesi sportiskās formas. Argentīnietis pagājušā mēneša sākumā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā guva traumu un kopš tā laika nav spējis pilnībā izveseļoties. Arī pagājušās nedēļas nogalē notikušajā Spānijas čempionāta spēlē viņš laukumā devās vien no rezervistu soliņa, bet nākamo desmit minūšu laikā pamanījās vienus vārtus gūt pats, bet otrus izveidot, palīdzot "Barcelona" cīnīties neizšķirti 2:2 ar Bilbao "Athletic".

Tāpat "Barcelona" komandai atbildes mačā diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt viens no aizsardzības balstiem Hordi Alba. Tikmēr "Bayern" vienībā pēc diskvalifikācijas izciešanas atkal varēs spēlēt pamatsastāva uzbrucējs Mario Mandžukičs.

Neskatoties uz pieklājīgo pirmajā spēlē iegūto pārsvaru, "Bayern" komandas galvenais treneris Jups Heinkess izteicies, ka neatpūtinās nevienu no sešiem pamatsastāva futbolistiem, kuriem vēl viena brīdinājuma nopelnīšana nozīmēs potenciālā fināla izlaišanu.

Heinkesam jau ir sāpīga pieredze ar zaudējumu pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā mačā. 1985./86.gada sezonā Heinkesa vadītā Menhengladbahas "Borussia" UEFA kausa pirmajā mačā ar 5:1 pieveica Madrides "Real", bet atbildes mačā cieta neveiksmi ar 0:4 un izstājās no turpmākām sacensībām.

"Bayern" cer uz trešā UEFA Čempionu līgas fināla sasniegšanu pēdējos četros gados.

Kā ziņots, pēc šīs sezonas par "Bayern" komandas galveno treneri kļūs spānis Hoseps Gvardiola, kurš no 2008. līdz 2012.gadam aizveda "Barcelona" futbolistus līdz 14 trofejām un kļuva par visiekārojamāko treneri pasaulē.

Tieši pret Gvardiolu "Bayern" komanda cietusi arī vienu no pēdējo gadu sāpīgākajām neveiksmēm, kad 2009.gada UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā Mesi jau pirmajā puslaikā guva divus vārtus un palīdzēja "Barcelona" komandai savā laukumā sagraut pretiniekus ar 4:0.

Turnīra fināls plānots 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!