Foto: AFP/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola komandas Boltonas "Wanderers" pussarga Fabrisa Muambas veselības stāvoklis vairs netiek vērtēts kā kritisks, otrdien paziņoja Londonas slimnīcas pārstāvji.

Muamba pēc pārciestās sirdsdarbības apstāšanās slimnīcā pavada jau ceturto dienu.

Arī nakti uz otrdienu Muamba pavadījis intensīvās aprūpes nodaļā, taču ārsti uzsvēruši, ka viņa pašsajūta un atveseļošanās progresija liecina par pozitīviem rādītājiem.

Muamba joprojām tiek turēts intensīvās aprūpes nodaļā, kur ārsti padziļināti seko viņa veselības stāvoklim.

Viens no Muambas draugiem, kurš futbolistu apraudzīja otrdien, vietējiem medijiem izteicās, ka viņš jau sācis runāt, izsakoties gan angļu, gan franču valodā.

Kā ziņots, 23 gadus vecais Muamba sestdien Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē pret Totenhemas "Hotspur" vienību pēkšņi zaudēja samaņu un ārsti turpat uz laukuma neļāva viņam nomirt.

Svētdien slimnīcas un kluba paziņojumā tika apstiprināts, ka futbolistu laukumā piemeklējusi sirdsdarbības apstāšanās. Muambas sirdsdarbība atjaunoja tikai pēc viņa nogādāšanas slimnīcā.

Boltonas komanda panākusi otrdien paredzētās premjerlīgas čempionāta spēles izbraukumā pret Birmingemas "Aston Villa" pārcelšanu, bet "Hotspur" vienības spēlētāji pieprasījuši visiem kopīgi iziet kardioloģiskās pārbaudes, lai novērtētu spēlētāju sirdsdarbības stāvokli.

Reaģējot uz notikušo, premjerlīgas vadība solījusi tuvākajā laikā pārvērtēt medicīniskā nodrošinājuma prasības, kas jāievēro visiem līgas klubiem.

Muamba pārcēlās no dzimtās Kongo Demokrātiskās Republikas (KDR) uz Angliju 11 gadu vecumā. Viņš ir spēlējis arī Anglijas U-21 valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!