Foto: Publicitātes foto

Septīto Latvijas čempionu titulu pēc kārtas ceturtdien izcīnīja "Nikars" telpu futbola komanda, kas sērijas ceturtajā mačā Rīgā ar 5:3 (2:2) uzvarēja "Raba" vienību un sērijā līdz trim uzvarām triumfēja ar 3-1.

Spēles ievadā "Nikars" izvirzījās vadībā ar 1:0, tomēr vēlāk vadību ar 2:1 pārņēma "Raba". Līdz pirmā puslaika beigām "Nikars" gan panāca neizšķirtu 2:2.

Otrajā puslaikā ilgu laiku nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, bet tad "Nikars" īsā laikā guva divus vārtus pēc kārtas un panāca 4:2 savā labā. "Raba" riskēja un laukumā sūtīja papildu spēlētāju, taču vārtus neguva, bet "Nikars" vienā no pretuzbrukumiem panāca 5:2 savā labā. Pašā izskaņā "Raba" vienus vārtus atguva, tomēr tas kopējo iznākumu vairs neietekmēja.

Jau vēstīts, ka pirmajā finālsērijas mačā "Nikars" bija pārāki ar rezultātu 9:0, otrajā cīņā "Raba" atspēlējās ar 4:3, bet trešajā mačā ar 10:2 atkal uzvarēja "Nikars".

Kā zināms, nesen "Raba" ieguva Latvijas kausu, finālmačā ar 6:5 uzvarot savus principiālos konkurentus "Nikars".

Tieši "Raba" futzālisti uzvarēja Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā, bet "Nikars" klubs pirms finālsērijas vairakkārt uzsvēra, ka nav izšķirošās sērijas favorīts.

Čempionāta pusfināla sērijās abi finālisti pārspēja "New Project" un LSPA/"Sportima" komandas, kas aizvada savu pirmo sezonu valsts spēcīgākajā līgā.

"Nikars" un "Raba" komandas par valsts čempionu titulu spēkojās trešo gadu pēc kārtas. Iepriekšējās sezonās "Nikars" panākumu izcīnīja maksimāli garā - piecu spēļu - sērijā. Savukārt šīs sezonas divās savstarpējās tikšanās reizēs Latvijas čempionāta regulārā turnīra ietvaros "Raba" un "Nikars" uzvaras dalīja uz pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!