Foto: facebook.com/fknikars

Latvijas vadošā telpu futbola komanda "Nikars" ceturtdien Jelgavā piedzīvoja graujošu zaudējumu UEFA telpu futbola Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā mačā, ar 0:7 (0:5) piekāpjoties Polijas klubam Belsko-Bjalas "Record"

Latvijas komandai ari bīstamu momentu vārtu gūšanas momentu izveidošanu šajā mačā klājās pagalam pieticīgi, pretinieku vārtsargam pāris reizes glābjot vien pašās spēles beigās. Tikmēr "Record" telpu futbolisti pat cīņas beigās, rezultātam esot jau 7:0, varēja vēl vairāk palielināt vadību.

Šīs grupas dienas pirmajā spēlē Vācijas vienība "Hohenstein-Ernstthal" ar 1:0 (0:0) pieveica Timišoaras "Informatica" no Rumānijas, uzvaru nesošos vārtus gūstot vien priekšpēdējā minūtē.

Grupas uzvarētāja iekļūs UEFA telpu futbola Čempionu līgas elites kārtā.

Nākamo maču "Nikars" aizvadīs piektdien pret "Informatica", bet svētdien pamatturnīrs tiks noslēgts ar cīņu pret "Hohenstein-Ernstthal".

Telpu futbola Čempionu līgas pamatkārta ir sadalīta divās daļās. A sacensībās piedalās UEFA ranga pirmajā līdz 11. vietā un 16.-19. vietā esošās komandas, tajā skaitā čempione "Inter Movistar" no Spānijas, bet otrajā B turnīrā sacenšas 12.-15. un 20.-22. vai 23. vietā esošās vienības, kā arī priekšsacīkstes pārvarējušās komandas.

"Nikars" šobrīd UEFA rangā atrodas 12. pozīcijā un piedalās B turnīrā, kurā, neskaitot Latviju, mači notiek arī Horvātijā, Kiprā un Slovākijā. 16 komandas katrā turnīrā tika sadalītas četrās apakšgrupās.

No A turnīra elites kārtā iekļūs 12 komandas jeb trīs labākās no katras grupas, kamēr B turnīram ir četras kvotas, tālāk tiekot katras grupas uzvarētājai.

UEFA telpu futbola Čempionu līgas turnīrs ar šādu nosaukumu debitē 2018./2019.gada sezonā. Līdz šim Eiropas prestižākā klubu turnīra nosaukums bija UEFA telpu futbola kauss.

"Nikars" komanda par valsts čempioni kronēta 11 reizes, tajā skaitā arī aizvadītajā sezonā. Iepriekšējā sezonā "Nikars" zaudēja visās trijās UEFA kausa pamatturnīra spēlēs un nekvalificējās elites kārtai, kur šis klubs ir spēlējis divas reizes - 2012./2013. un 2016./2017. gada sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!